Gjør Det Selv-kurs om tapet og filt

Mange gjør det selv-utøvere prøver å sette opp tapet eller glassfilt - eller en kombinasjon av dette – på vegger og i tak. Og riktig mange av oss har erfart at det ikke var så lett som vi trodde når vi ser det ferdige resultatet.

Det blir små buler, det blir lett rynker og bretter i hjørnene, noe blir litt skjevt, og det er kanskje også et sted i taket der banene ikke ligger helt inntil hverandre. Ofte er alt dette til å leve med, men hvorfor senke kravene når vi kan gjøre det riktig fra starten?

I dette kurset tar Lea Terp Nielsen, som er profesjonell maler, deg med på arbeid og viser trinn for trinn hvordan du får prosjektene dine til å lykkes. Hver gang.

Det er ikke så mye et spørsmål om riktig verktøy og utstyr, det dreier seg mer om måten du bruker det på, og om å kjenne noen av de mange små triksene som de profesjonelle har lært seg etter års erfaring.

Følg med fra første leksjon der vi viser hvordan du gjør forberedelsene og rengjør raskt og effektivt.

Dette lærer du i Gjør Det Selvs kurs om tapet og filt

Kurset ble første gang publisert i Gjør Det Selv i 2009. Kurset består av 5 deler fordelt over 14 sider:

  • Del 1: Rengjør tak og vegger I første leksjon av Gjør Det Selvs nye tapet- og filtkurs viser maleren vår hvordan du renser vegger og innertak slik at du oppnår et perfekt resultat.
  • Del 2: Sparkling av vegger og tak I denne leksjonen lærer du å sparkle både skjøter mellom gipsplater, småhull og fullsparkling slik at det bare er å gå i gang. Du får også vite hva du skal gjøre med muggsopp og fuktskader.
  • Del 3: Filt i taket Bruker du riktig verktøy og ikke setter opp hele baner med filt om gangen, går arbeidet lett, og du blir raskt ferdig med hele taket.
  • Del 4: Tapet med mønster Med tapet kan du dekorere en eller flere vegger med fine mønstere. Her viser vi hvordan du setter opp tapet på riktig måte.
  • Del 5: Småting som sjenerer Hvorfor gå og ergre seg over en liten feil midt på den fine veggen når det bare tar et øyeblikk å utbedre den? Her kan du se hvor lett det er.

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Akkurat nå leser andre ...