Effektiv malingssprøyte uten ledning

BOSCH EASYSPRAY 18V-100 MALINGSSPRØYTE PÅ 18 VOLT

Pris: Sett til 1199 kroner (solo)
Karakter: 8,5

Ja, den maler perfekt. Og ja, du kan male mye raskere med en sprøyte enn med en pensel. Mye har endret seg siden de første små malingssprøytene for noen år siden hostet og harket seg gjennom arbeidet.

Vi har testet flere av Boschs både små og store malingssprøyter, nå også modellen EasySpray, som går på batteri. Dermed slipper du å trekke med deg en skjøteledning i den andre enden av hagen når gjerdet skal males.

Med et lite batteri på to amperetimer kan du male effektivt i ni minutter. Det høres kanskje ikke mye ut, men det er altså nok til å dekke cirka ni kvadratmeter.

Et batteri med dobbelt kapasitet leverer omtrent dobbelt så lang arbeidstid. Og da går jobben fort unna. Malingen dekker uten å renne, og det er mange timer å spare hvis du skal male større flater.

Maling skal ofte fortynnes med vann. Det gjøres “på gefühlen”, til du synes fortynningen fungerer som den skal.

Den eneste ulempen er at det skal være komplett vindstille når du bruker sprøyten, hvis du ikke vil male alt annet som befinner seg i den retningen vinden blåser. Utendørs setter det med andre ord noen begrensninger.

EasySpray kan brukes med både maling og lakk – så skal du lakkere en gammel spisestuestol, er det en opplagt måte å komme helt ut i alle kroker på.

Detaljer

Enkel Rengjøring

Dysen er lett å skru av sprøyten. Den og resten av delene kan legges i en balje med vann, slik at du enkelt kan vaske alt rent med en børste. Det tar bare få minutter.

Fortynn malingen

Det meste av maling skal fortynnes før det kan brukes i sprøyten. Prøv deg litt frem med 10-20 prosent vann, til du synes at fortynningen fungerer.

Konklusjon

Overraskende effektiv maskin. Vi malte fronten på en stor bod (cirka 10 kvm) på rundt 10 minutter, og resultatet ble bra.

Veiledningen er pedagogisk, og rengjøringen etter endt bruk kan gjøres på under ti minutter.

+ Effektiv og enkel å bruke.

- Kort driftstid på små batterier.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Maler