Derfor er det en god og veldig vannbesparende idé å skifte ut den gamle armaturen med en ny, hvor en sensor avgjør når vannet skal renne. Steng først både det varme og det kalde vannet. 

Hvis du ikke kan stenge vannet, må du ikke selv foreta utskiftingen. De to koblingene løsnes med en skiftnøkkel. Du kan eventuelt gi dem et lite slag hvis de sitter fast. Koblingen som holder armaturen fast under vasken må demonteres. Start med en rørtang, og skru av resten med fingrene.

Nå er det bare å dra opp vannkranen. Bruk anledningen til å gjøre rent rundt hullet i vasken. Fjern skiver og mutter på den nye armaturen, og stikk rørene ned gjennom hullet.

På mange nye armaturer følger det med to filtre. De skal plasseres mellom vannrørene og slangene fra armaturen. Filtrene monteres på toppen av kuleventilene. Med filtrene unngår du at det kommer kalk og smuss fra rørene opp i blandebatteriet.

Filtrene spennes fast med en skiftnøkkel. Nå monteres gummipakning og skive, som skal holde vannkranen fast til vasken. Til slutt festes slangene til armaturen.

Vil du gjøre det lett for deg selv, så velg et av de nye blandebatteriene med myke slanger i stedet for kobberrør, da det er betydelig lettere å montere. Du slipper f.eks. å skjære dem til i lengden.

Det åpnes for vannet – og den nye, vannbesparende armaturen er klart til bruk. Temperaturen reguleres på det lille håndtaket, og kranen åpnes først når sensoren registrerer hånden - og stenger umiddelbart når hånden fjernes.