Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skift en termostatventil

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Er radiatoren kald selv om det er skrudd opp på full styrke, eller merker man at det ikke er noe gjennomløp, skyldes det som regel at fjæren i termostatventilen har satt seg fast.

Før du begynner å skifte ventilen, kan du prøve å slå forsiktig på den, noen ganger er det alt som skal til. Rørleggeren starter med å slå på siden av røret med skaftet av hammeren. Hvis det ikke hjelper, prøver han å slå litt hardere like under termostaten.

I dette tilfellet var det ikke nok å slå på radiatoren, for som rørleggeren demonstrerer her, virker ikke fjæren i pakkboksen lenger, og det er nødvendig å skifte den ut med en ny.

LES OGSÅ: Radiatoren varmer ikke – slik løser du problemet selv

Med en liten skiftenøkkel løsnes den lille pakkboksen, og det siste skrus av for hånd. Samtidig holdes det en klut under for å ta imot vannet som nesten alltid drypper fra ventilen. Med en skrutrekker renses hullet for skitt, før det sprøytes litt olje inn i hullet.

Den nye pakkboksen settes i og strammes med en skiftenøkkel. Så tester rørleggeren at den nye ventilen fungerer, noe den gjør. Nå skal termostaten bare settes på med et klikk, og du vil med det samme merke at varmen begynner å bre seg i radiatoren igjen.

LES OGSÅ: Termostat - slik virker en radiatortermostat

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake