Pluggen er løs: Slik setter du den fast igjen

Murfugen vil ikke tåle bevegelser og belastning. Hvis du kan, så bor i steinen i stedet.

Det er ikke alltid du er herre over hvor alle skruene skal plasseres når det henges opp ting på en vegg. Her har vi for lenge siden satt opp en håndkleholder på kjøkkenet. Den er skrudd fast med to skruer i hver ende – uheldigvis har begge skruene i den ene enden truffet en fuge. Til å begynne med satt den veldig godt fast, men etter hvert har beslaget løsnet, og hullet rundt pluggen er så stort at det ikke lenger kan sitte noe fast i den.

Dropp pluggen

En murfuge er ikke tilstrekkelig hard til å kunne tåle de bevegelsene som oppstår hver gang noen skal bruke et håndkle eller noe annet som henger på holderen. Etter hvert vil derfor selv den beste plugg løsne. Det samme kan skje hvis du ikke har vært tilstrekkelig nøye med å støvsuge hullet etter at du har boret det, før pluggen ble satt inn.

Her løser vi problemet på den gode, gammeldagse måten. Det er faktisk ofte enklere enn å skulle finne en ny og bedre plugg, og satse på at gjenoppsettingen vil lykkes med de samme skruene. En liten treplugg og litt lim er faktisk alt du trenger å bruke.