Vi tar hele tiden i bruk nye digitale løsninger. Flere og flere ting blir digitaliserte i takt med at utviklingen stormer videre. Også i hjemmet kommer det hele tiden nye smarte løsninger som allerede har satt spor.

Teknologien har flyttet inn

Ideen om det intelligente huset som tar hånd om mange av de småtingene vi i dag må gjøre selv, er faktisk ikke langt unna. Vi installerer flere og flere digitale elementer i huset, f.eks. sensorer som automatisk slår på lyset når vi kommer inn.

Det er etter hvert også mange som installerer fjernstyrte låser til ytterdøren og termostater som kan styres direkte fra mobiltelefonen.

Huset tenker for deg

Den teknologiske utviklingen i hjemmet slutter imidlertid ikke her. Det finnes flere avanserte løsninger som har til formål å gjøre hjemmet enda mer selvgående. Løsninger som f.eks. intelligente kjøleskap er allerede en realitet, selv om de ikke så utbredt ennå, mens andre systemer kommer på markedet om ganske få år.

I neste utgave av Gjør Det Selv tar vi en grundig titt på fremtidens hus og alle de spennende digitale løsningene vi kan forvente oss av det intelligente hjemmet.

Få mye mer med Gjør Det Selv

Vil du lese mye mer om emnet og selvfølgelig få de vanlige ekspertveiledningene og gode rådene, kan du bestille Gjør Det Selv her. Husk at du som abonnent og VIP-medlem får tilgang til alt innholdet på nettet, blant annet det store arkivet vårt, hvor du finner mer enn 1000 detaljerte gjør-det-selv-veiledninger. Få 1 utg. av Gjør Det Selv + VIP-tilgang til nettarkivet for kun kr 19.