Kledningen har sprukket

Hvis kledningsbord sprekker, skal skaden utbedres slik at det ikke trenger inn fukt på baksiden – der den kan gjøre stor skade. Reparasjonen er enkel med multikutter, kjemisk tre og slipepapir. Jobben tar kun en times tid.

Kledningen

Sprekker i kledningen skal repareres, slik at det ikke trenger inn fukt på baksiden.

Intro

Et sprukket kledningsbord kan være starten på et større problem for huset ditt. Det trenger sakte inn fukt på baksiden, der den sprer seg. Heldigvis er problemet enkelt å løse.

Reparasjonen begynner med at du skal fjerne den delen av det ødelagte bordet som stikker ut fra veggen. Oppgaven klares lett med en multikutter og et multikutterblad til tre. Når du har fjernet overskytende tre, og veggen igjen er plan, kan du tydelig se bruddlinjen på langs av kledningsbordet.

Arret i veggen skal fylles med kjemisk tre, som er en hurtigherdende tokomponent sparkelmasse, som påføres og presses godt inn med en fleksibel sparkel.

Etter at massen av kjemisk tre har herdet litt, skal reparasjonen slipes, slik at du får en flott overflate.

Når sparkelmassen har herdet helt, kan den overmales. Dermed blir reparasjonen så godt som usynlig.

Dette skal du bruke

Det skal kun en beskjeden mengde utstyr til for å lage en pen reparasjon.

Du skal bruke:

  • Kjemisk tre
  • Japansparkel
  • Slipepapir K60
  • Multikutter

Slik gjør du

1

Fjern overskytende tre. Det første du skal gjøre, er å fjerne det som stikker ut fra veggen i sprekken. Bruker du en multikutter, er det fort gjort. Det gjør ikke noe hvis du kommer til å skjære for dypt.

2

Bland kjemisk tre. Produktet består av to komponenter, som herder når de blandes. Kjemisk tre herder raskt. Du har cirka ti minutter å jobbe på når du er ferdig med å blande komponentene.

3

Fyll sprekken med kjemisk tre. Du skal bruke en fleksibel japansparkel til å presse massen av kjemisk tre inn i sprekken.

4

Fyll sprekken helt opp. Det er viktig at det kommer nok kjemisk tre i sprekken, slik at det ikke slipper inn fukt bak kledningen. Kjemisk tre kan slipes vekk, så du skal ikke være redd for at massen setter seg på forsiden av bordene.

5

Slip overflaten. Når massen av kjemisk tre har herdet en times tid, skal den slipes. Bruk grovt slipepapir, cirka korn 60. Blir overflaten for fin, vil reparasjonen synes bedre.

6

Slip til overflaten ligner treverk. Slip i alle retninger, til du har fått en matchende overflate. La massen herde ferdig, og mal deretter reparasjonen.

Video

SPRUKKET KLEDNINGSBORD

Video

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...