Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mal pussen på

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Drømmer du om en hvitpusset murvegg, kommer du raskt og pent i mål med et smart produkt fra Skalflex. Den innfargede slemmemørtelen kan nemlig males direkte på veggen. Du sparer dermed en masse krevende pussearbeid. Vi viser deg hvordan.

Mal pussen på – og skift farge på muren på enkelt vis.

Skalcem 1000 er en finkornet, matthvit, sementbasert slemmemørtel, som kan brukes på mineralske underlag som puss, tegl, leca og betong, samt glatte og kløyvde kalksandstein. Det eneste du trenger for å komme i gang, er en sekk med 25 kg mørtel og 5-7 liter rent, kaldt vann, som blandes grundigt med et røreverk. Deretter er det bare å påføre mørtelen med kost, stålbrett, sparkel eller rull.

For å sikre best mulig vedheft, skal døgntemperaturen være mellom 5 og 25 grader. Overflaten er tørr etter et døgn ved 15 grader. Du skal likevel være oppmerksom på at det tar cirka en måned før den er gjennomherdet. Når den først er herdet, kan du til gjengjeld vaske den med en høytrykksvasker.

Den slitesterke, kalkmatte overflaten er dessuten diffusjonsåpen. Det betyr at murverket kan puste, og dermed avgi opphopet fukt.

Slik gjør du

Gjør murveggen våt, etter at du har rengjort den for støv og skitt. Er murveggen nyoppført, skal du forsikre deg om at den er tørr, gjennomherdet og fri for salter.

1. Gjør murveggen våt, etter at du har rengjort den for støv og skitt. Er murveggen nyoppført, skal du forsikre deg om at den er tørr, gjennomherdet og fri for salter.

Tøm 25 kg Skalcem 1000 i et stort murerspann, og tilsett 5-7 liter rent, kaldt vann. Bland pussen grundig med et røreverk, til det har en jevn og kremete konsistens. Det er viktig at pussen er forholdsvis våt hvis du velger å koste den på. BMC Norge er norsk distributør.

2. Tøm 25 kg Skalcem 1000 i et stort murerspann, og tilsett 5-7 liter rent, kaldt vann. Bland pussen grundig med et røreverk, til det har en jevn og kremete konsistens. Det er viktig at pussen er forholdsvis våt hvis du velger å koste den på. BMC Norge er norsk distributør.

Dypp halvparten av kosten i pussen, og mal den på. Ved å påføre pussen med diagonale strøk, unngår du å trekke av den pussen som legger seg i fugene. Sørg for å gå et par skritt tilbake underveis, og se godt på veggen. Da ser du enklere om resultatet blir jevnt og harmonisk.

3. Dypp halvparten av kosten i pussen, og mal den på. Ved å påføre pussen med diagonale strøk, unngår du å trekke av den pussen som legger seg i fugene. Sørg for å gå et par skritt tilbake underveis, og se godt på veggen. Da ser du enklere om resultatet blir jevnt og harmonisk.

Mal 2-3 m2 om gangen, og sørg for å dekke sokkelen og belegningsstein grundig. Det er også en god idé å anskaffe en stabil arbeidsskammel – eller to. Den er enklere å stå på enn en stige. I tillegg kan du sitte på den når du skal male nederst på veggen.

4. Mal 2-3 m2 om gangen, og sørg for å dekke sokkelen og belegningsstein grundig. Det er også en god idé å anskaffe en stabil arbeidsskammel – eller to. Den er enklere å stå på enn en stige. I tillegg kan du sitte på den når du skal male nederst på veggen.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake