Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gips i skjeve tak

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det kan ofte skje at taket hvor gipsplaten skal støte opptil er skjevt. Tømreren har et godt tricks for å kompensere for en slik skjevhet.

Når han skal kompensere for skjevheter i taket bruker han en tømrervinkel. Han lar den korte siden av vinkelen flukte med mursteinveggen. Dermed ser han tydelig hvor skjevt taket er. Det settes en strek inne ved veggen hvor skjevheten er størst.

Deretter måler tømreren avstanden til taket, som er 12 mm.Der hvor tungen av vinkelen treffer taket måler fagmannen så høyden fra gulv til tak. Den er 244,3 cm. Nå har vi de to målene som gipsplaten skal avkortes med.Gipsplaten vi benytter her er 250 cm.

På den ene siden skal den være 244,3 cm mens det på den andre siden skal legges til de 12 mm.Med en stump rett gips forbindes de to punktene, og det slås en strek.

Med en hobbykniv skjæres det i oppstrekingen, og den overskytende gipsen brekkes av. Mens platen fremdeles ligger på arbeidsbukken, skråskjæres kanten. Platen løftes på plass, og som man ser passer den perfekt til tross for det skjeve taket

LES OGSÅ: Gipsheis til kun 250 kroner

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake