Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pass deg for rotter

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det er hyggelig å få gjester, men det er de færreste av oss som har lyst til å få besøk av rotter. Her kan du se hvilke forholdsregler du kan ta, og hvordan du kan se om du allerede har hatt besøk av den lille gnageren.

En voksen rotte kan fint kravle inn gjennom et hull på størrelse med et kronestykke.

Tegn på besøk av rotter:

Gnaging, hull, ekskrementer og lukt.

Hvilke skader gjør rotter?

Det kan være vanskelig å se forskjell på en rotte og en storskogmus, men begge gnager i alt mulig, inkludert elektriske ledninger. I tillegg sprer de smitte. Rottenes ekskrementer er vesentlig større enn musenes, og ligger samlet i hauger, mens muselort ligger overalt. Rotter har god luktesans, så hvis kjelleren din lukter gammelt avfall, kan det tiltrekke seg rotter.

Hvordan bekjemper du rotter?

Du kan enten sette opp feller eller legge ut gift. Sjokolade, rødvin(!) og peanøttsmør skal visstnok være gode lokkemiddel i feller.

Hvordan unngår du rotter?

Rottene kommer inn gjennom alle hull og sprekker som er over 12 mm i diameter. Skal du tette dem, er du nødt til å bruke stålrister, som de ikke kan gnage hull i. Få eventuelt en lukkeanordning på kloakken, så rottene ikke kan komme inn den veien. Skru også fast risten over gulvsluket, ellers kan en rotte fint løfte den opp og klatre inn. Vær klar over at hvis rotten absolutt vil inn, så kommer den inn.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake