Fagfolk anbefaler at all lufta i et hus skiftes ut en gang annenhver time. I eldre og litt utette hus er det sjeldent et problem. Til gjengjeld er det ikke særlig fornuftig rent varmeøkonomisk. Derfor blir nye hus da også bygget så tette at du ikke kan satse på naturlig ventilasjon gjennom utettheter og sprekker. Derfor må du selv sørge for at innelufta blir skiftet ut med jevne mellomrom.

Redaksjonen anbefaler: 15 myter om muggsopp

Derfor kan god ventilasjon lønne seg

Derfor kan god ventilasjon lønne seg Manglende ventilasjon kan gi vekstvilkår for muggsopp som viser seg som et loddent belegg som kan ha farger fra lysegrå til svart over til gul, rød eller grønn. Soppen kan vi finne langs himlinger, kalde yttervegger og i fuger mellom gulv og vegger.

Muggsoppen får ikke huset til å rase sammen en dag slik ekte hussopp kan. Men muggsopp gir dårlig lukt og misfarging som kan være svært vanskelig å bli kvitt. Dessuten kan et alvorlig sopp angrep gi helseproblemer for mange. Bihulebetennelse, pusteproblemer, hodepine og irritere luftveier og øyne er plager som forekommer hyppigst.