I et moderne hjem, med rene linjer og harde og glatte overflater, må det støydemping til, hvis du vil nyte kaffen i fred og ro.

I et moderne hjem, med rene linjer og harde og glatte overflater, må det støydemping til, hvis du vil nyte kaffen i fred og ro.

Hva sier du? Kan du være så snill å gjenta? Høyere! Hæ!

I et moderne hjem, der innredningen ofte skal være både ren, glatt, hard og minimalistisk, lider akustikken. Selv svake lyder av klirrende bestikk, pludrende barn, skritt over gulvet og vanlig dagligdags romstering blir til ubehagelig støy. De harde overflatene reflekterer nemlig effektivt alle lyder, og skaper en sjenerende etterklang.

Lyder smelter sammen

Har du noensinne gått en tur gjennom en tom kirke, der hvert skritt endte i et rungende ekko med en lengde på 10- 15 sekunder, har du opplevd en ekstrem utgave av etterklang. Men det er enkelt å forbedre akustikken hjemme hos deg selv, der etterklangstiden helst skal ned i nærheten av et halvt sekund.

Løsningen er myke materialer

Løsningen er myke materialer med en åpen overflatestruktur. Disse absorberer lyden, i stedet for å kaste den tilbake. Enkle tiltak, for eksempel tepper og gardiner, kan forbedre akustikken litt, men vil du for alvor gjør noe med problemet, eller forebygge ved ombygging eller nybygg, er løsningen å bruke støydempende materialer.

Last ned hele artikkelen og les om syv nye støydempende materialer til både vinduer, gulv, vegg og loft:

  • VINDUER: Forskjellige glasstykkelser blokkerer støy utenfra.
  • GULV: Gulvet absorberer lyden fra skritt.
  • VEGG: Dekorativt støypanel demper lyden.
  • HIMLING: Skumgummi, diskrete takplater eller komplette støydempende himlinger, er et effektivt vern mot støy.

LES OGSÅ: 10 støyproblemer: Her er løsningen