mus

En mus kan klemme seg gjennom et hull på kun 7 mm i diameter.

PROBLEM: Forrige høst var vi plaget av mus i huset. Har dere et tips til hvordan vi holder dem ute?

LØSNING: Mus og andre gnagere søker innendørs når det blir kaldt. Derfor er det en god idé å sikre huset mot skadedyr mens været er bra, og skadedyrene fortsatt er ute. Utfordringen med mus, er at de nesten kan krabbe gjennom et nåløye! En mus kan slippe gjennom et hull på bare 7 mm i diameter – det tilsvarer tykkelsen på en blyant!

Derfor skal du sikre alle åpninger inn til huset, for eksempel ventilasjonsåpningene i sokkelen på huset og i dører og vinduer, med et finmasket metallnett.

Sørg også for å få tettet små hull og sprekker i huset, fordi musene kan presse seg gjennom dem. Et annet godt råd, er å vanskeliggjøre skadedyrenes tilgang til fuglefor eller annen dyremat. Det tiltrekker seg bare flere mus, og de formerer seg som kjent med lynets hastighet.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Oppdag rottereir med et inspeksjonskamera

Det er langt fra morsomt når det flytter inn mus eller rotter i uteboden, krypekjelleren eller under terrassen din. For ikke å snakke om helt inn i huset ditt!

Mus og rotter kan volde stor skade (de gnager på alt!). I tillegg er de smittebærere. Salmonella og Leptospira er bare to av cirka 60 bakterier rotter drar rundt på.

Mus og rotter er dessverre flinke til å gjemme seg, og slår seg ned på vanskelig tilgjengelige steder, for eksempel bak kjøkkenskap, under terrassen eller under steinhellene i boden. Mistenker du at du har fått ubudne gjester, anbefaler vi at du undersøker tingene med et inspeksjonskamera. Derfor vil vi gjerne vise deg dette gode tilbudet:

Akkurat nå får du et inspeksjonskamera sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv. Ja, takk: Vis meg det nye Tech-Pro inspeksjonskameraet!

VIDEO: Her kan du se inspeksjonskameraet i funksjon: