Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Det ferdige tilbygget skiller seg materialmessig fra huset, men det er avpasset arkitektonisk slik at det ikke skjemmer.

Det ferdige tilbygget skiller seg materialmessig fra huset, men det er avpasset arkitektonisk slik at det ikke skjemmer.

De fleste barnefamilier kjenner problemet: Plassen i entreen blir raskt fylt opp av gummistøvler, regnfrakker, luer, votter og sko. I dette huset forsvant den lille entreen helt da kjøkkenet skulle utvides, dermed ble det behov for en ny entré. Løsningen ble en entré bygget utenpå huset; et stort, lukket vindfang, om du vil.

Konstruksjonen her er enkel, og den kan fint brukes selv om du ikke skal bygge en entré. Kanskje du har mer behov for et isolert tilbygg med et ekstra barneværelse? I såfall er oppskriften også helt grei å bruke.

Hvis du bygger et frittstående anneks

Vil du bygge et helt frittstående anneks, skal du dog være oppmerksom på at vi her kun bygger den ene halvdelen, fordi vi allerede har en vegg å bygge opp langs.

I stedet for å arbeide med kryssavstivning, bruker vi her skiveeffekten fra de kryssfinérplate som utgjør innerveggene, og som samtidig sikrer et skrufast underlag innunder de brannhemmende gipsplatene i entreen.

Ny trapp med fliser, god belysning og en ordentlig belegning gjør tilbygget nærmest fullendt.

Last ned hele artikkelen og få en utførlig byggeveiledning.