Skift det ødelagte nedløpsrøret

Nedløpsrør av plast kan holde i mange år, men hvis du for eksempel treffer det med en tungt lastet trillebår, går det i stykker. Heldigvis er det enkelt å skifte.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 time
Pris
500 kroner

Intro

De fleste plastmaterialer blir “sprø” når de har fått noen år på baken. Derfor kan et 15 år gammelt nedløpsrør i plast veldig fort lide alvorlig overlast i møte med ei tung, fullastet trillebår!

Mindre skader i takrenner eller takne-dløp kan imidlertid reddes med et ekstra takrennestykke eller nedløpsstykke, som limes fast slik at hullet tettes. Men en skade så stor som denne krever at hele nedløpsrøret skiftes ut.

PROBLEM:
Trillebåren har kommet for nært nedløbet. Det er knust, som om det var laget av glass.

LØSNING:
Ved hjelp av et
par meter nytt nedløpsrør, kan vannet igjen renne ut der det skal!

Tidsforbruk

Reparasjonen kan klares på en times tid.

Pris

Vi har brukt materialer for omkring 500 kroner.

Vanskelighetsgrad

Utskifting av nedløpsrøret er en ukomplisert oppgave.

Veiledning

01
Enkel utskifting 5 Trinn

1

Begynn transplantasjonen med å fjerne det ødelagte røret og de gamle rørholderne. De sitter normalt med en liten splint som enkelt kan presses eller slås ut med en liten, spiss skrutrekker.

2

For å oppnå størst mulig stabilitet bør den øverste rørholderen settes umiddelbart under bøyen. Hvis du også skifter bøyene, skal den øverste limes fast til tutstykket med takrennelim.

3

Det nye røret skal være cirka én cm kortere enn avstanden til enden på muffen i det bøyde stykket. Bruk en baufil når du skal sage til røret i riktig lengde. Fjern grader inn- og utvendig med et stykke grovt slipepapir.

4

Vi kasserer de gamle rørholderne og monterer nye og pene av plast. Skru rørholderne fast i veggen med de medfølgende skruene.
VIKTIG! Holderen skal stå riktig vei. - se på pilen på holderen.

5

Spenn fast bøylene med en skrutrekker. Den øverste bøylen skal spenne rundt røret - den nederste skal bare støtte det. Det knuste nedløpsrøret er skiftet ut. Oppgaven tok under en time.

Akkurat nå leser andre ...