Har du skjult alle høyttalerledningene i veggene, er det et problem å flytte rundt på musikken. Og har du alle ledningene liggende som tykke slanger langs fotlistene, har du noen irriterende støvsamlere, som er alt annet enn pene.

Heldigvis trenger det ikke å være slik, for den trådløse teknologien blir stadig mer avansert. I dag kan du faktisk nesten fullstendig slippe ledninger.

Bluetooth eller Wi-Fi

Før du velger høyttalere, skal du finne ut hvor langt lyden skal flyttes fra det stedet den ”kommer inn i huset”.

Får du inn lyden direkte fra en telefon eller et nettbrett (via streaming) og du bare skal kunne høre lyden i samme rom, skal du velge en bluetooth-høyttaler. Den kan du montere fast på veggen, eller du kan velge en transportabel modell, slik at du kan ta den fine, trådløse lyden med deg rundt i huset. Eller til stranden.

Vil du flytte lyd fra stereoanlegget eller TV-en ut til surroundhøyttalerne og subwooferen under sofaen og på veggen, skal du bruke en annen teknologi, nemlig Wi-Fi. Da går lydsignalene via den trådløse routeren fra musikkanlegget eller TV-en og ut til høyttalerne.

Få en mer stabil forbindelse

Det kan likevel være et problem at jo mer du bruker nettet til forskjellige tjenester på samme tid, desto større veksler trekker det på den trådløse routeren. Signalene risikerer å bli ustabile. Det er mildt sagt irriterende å miste signalet midt i en herlig musikkopplevelse, eller en god film. Det er flere muligheter å løse dette på:

1. Skift til en kraftigere router Den ene er å kjøpe en bedre og kraftigere router enn den du har fra før.

2. Forleng routerens rekkevide En annen mulighet er å kjøpe en såkalt repeater, som forlenger routerens rekkevidde og styrke når den settes i en stikkontakt. Det er smart, hvis du har et stort hus.

3. Skift frekvens på routeren Du kan også bytte frekvens på den trådløse routeren. Den ”normale” er 2,4 GHz, mens de nyeste routerne også kan bruke en frekvens på 5 GHz. Den er smartere, fordi den sørger for at det ikke er ”støy” på linjen. Frekvensen rekker dog ikke så langt, så du bør supplere med en repeater som nevnt over. I tillegg skal utstyret du kobler til kunne brukes på 5 GHz.

Bra utstyr til trådløs musikk

I denne artikkelen ser vi på bra utstyr til trådløs musikk: **1. Bluetooth-høyttalere

  1. Bærbare høyttalere
  2. Trådløs surroundlyd
  3. Wi-Fi router**

LAST NED HELE ARTIKKELEN og få alle tipsene til hvordan du får musikk i HELE huset.