Først måler han bredden på beslaget. Han trekker så dette målet fra bredden på trappetrinnet. I hodet halverer han dette tallet slik at han vet hvor mye plass det må være på hver side av beslaget. Han måler denne avstanden fra kanten på beslaget til vangen.

Så starter han med å skrue i beslagene i fronten av beslaget før han fester det ovenfra.Han gjentar prosessen med neste trinn: måler opp til beslaget sitter riktig og skrur det så fast. Håndverkeren bruker skruer med borespiss, slik at han ikke trenger å forbore i trinnet av teak.

Når du har satt på to eller flere trinn, kan du også plassere beslaget på en annen måte enn ved å måle opp. Håndverkeren gjør det her ved å holde et vater opp mot kanten av de beslagene som allerede sitter fast, og deretter skyve det løse beslaget opp mot vateret. Da vil trinnene være på linje.

Det kan spare deg for litt tid hvis du har mange trinn, og det er like nøyaktig som å måle opp. Og da er det bare å skru fast beslaget som før. Nå er trappen ganske trygg, slik at du ikke lenger trenger å bekymre deg for å falle eller gli på den.