Små skader på trappen bør repareres raskt. Venter du, blir skaden bare større.

Små skader på trappen bør repareres raskt. Venter du, blir skaden bare større.

Hovedtrappen er det første folk møter når de kommer på besøk. Da gjør det ingenting at den ikke bare ser ordentlig ut, men at den også er både god og trygg å gå på.

Jo mindre skaden er, desto enklere er jobben. Men fremgangsmåten er den samme uansett størrelse: Alt løst materiale må fjernes. Reparasjonsstedet skal fuktes og “primes.” Deretter kan trappen pusses.

Er det rustent jern i trappen?

Eneste unntak er hvis skaden har oppstått fordi det er et rustent armeringsjern i trappen. Da må du først rense det rustne jernet og male det med en form for rustbeskyttelse. Deretter kan du fortsette etter fremgangsmåten vi viser i seks trinn her.

Reparasjonen kan gjøres i løpet av et par timer, og det eneste du skal bruke, er små porsjoner av sement, tørrbetong og vann.

Derfor sprekker betongtrappen

? Byggeslurv. Betong binder kun på en overflate som er ren og fuktig. Og da skal den trykkes godt fast, så det ikke er luftlommer i eller under betongen. Ellers vil betongen slippe taket.

? Frostskader. Kulda kan være tøff mot betongen. Er det bare en liten sprekk som fukt kan trenge inn i, vil frosten sprenge løs biter av den.

? Støt. Harde støt kan slå små sprekkeri overflaten på betongen, som fukt senere kan trenge inn i.

Last ned hele artikkelen og få en trinn for trinn-guide til hvordan du reparerer betongtrappen.