Våren kommer med sol, lys, lange dager og ny energi. Dermed kommer også lysten til å komme seg ut og bruke energi på huset. Og bra er det, for vinteren gjør nesten alltid små, og litt større skader på tak, vinduer og fasade. Det gjelder å fikse dette før lysten til å nyte livet på terrassen tar over. Det er mye å ta fatt på, og du kan gjerne begynne med å rydde opp og gjøre rent, sjekke nedløp og takrenner, eller smøre de trege hengslene på vinduene.

Du kan også skifte det råtne bordet på rekkverket så fort du får lyst. Men du må vente med å reparere pussen på grunnmuren til du er sikker på at frosten er borte for i år. Og selv om det er fristende å finne fram malepenslene, må dette også vente. Treverket er ikke tørt nok til å bli malt før litt utpå sommeren. Men ta det med ro, du behøver ikke å kjede deg, for det er nok å ta tak i.

Gjør rent: Start våren med å rydde, og gjøre rent Rens rørene: Fri passasje i rør og nedløp Skift tre: Store og små reparasjoner på råttent tre Puss opp: Farvel til skadet puss Fiks renner: Kontroll av takrenner og beslag Smør opp: Nytt liv til låser og hengsler Maling: Malingen friskes opp