Velg den riktige listen

Utvalget av lister er nesten uendelig. Men hva trenger du til prosjektet ditt? Denne oversikten viser et lite utvalg av alt du kan velge blant – både vanlige og mer sjeldne varianter.

Lister: Velg den riktige listen

Se trelistene i vår store guide.

I artikkelen viser vi et lite utvalg av alt du kan velge blant – både vanlige og mer sjeldne varianter. Du får et stort skjema med tresorter, typiske anvendelser, dimensjoner og cirkapriser innenfor disse følgende kategoriene:

  • Karmlister
  • Kombilister
  • Fotlister
  • Pyntelister
  • Avlslutningslister
  • Taklister

Til dekorasjoner

Lister brukes blant annet til pynt og de­ korasjon. Det finnes tusenvis av pyntelister med forskjellige profiler, som kan gi en siste elegant finish til et prosjekt. Hvis du for eksempel vil gi huset et mer herskapelig preg med brystningspanel, er godt planlagte dekorasjonslister på treplater et smart valg.

Dekorasjonslister kan monteres som rammer i brystningspanel (under), eller gi nytt liv til kjøkkendører.

Det er praktisk talt bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan pynte vegger, skap eller kjøkkendører med flotte, profilerte lister. I skjemaet viser vi noen utvalgte profiler, med mange forskjellige bruksmuligheter.

Til overganger

Forestill deg hvordan en dør eller et vindu ville sett ut, hvis det ikke var karmlister (også kalt gerikter) rundt dem. De gapende hullene mellom veggen og karmen ville sett forferdelige ut.

Det er da også derfor vi bruker karmlister, fotlister, taklister og feielister mellom vegg og dør, mellom vegg og tak eller mellom vegg og gulv. De stedene det ellers ville vært stygge sprekker, lukker vi i stedet med en pen list.

Fotlister, karmlister og feielister er bare noen av de listene som brukes til å lage pene overganger.

Det finnes uendelig mange typer lister til formålet, i mange forskjellige tresorter, profiler, dimensjoner og priser. Du har derfor alle mulig­ heter til å skape ditt eget, unike uttrykk.

KArm-/kombilister

KArm-/kombilister

Fotlister

Fotlister

Avslutningslister

Avslutningslister

Pyntelister

Pyntelister

Taklister

Taklister

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Hus