Velg riktig garderobe med fleksibel oppbevaring

ANNONSE | Hva slags garderobe har du i dag, og hvordan vil du kunne skape nye og bedre oppbevaringsmuligheter? Bygghjemme tipser her om ulike garderobeløsninger.

Uansett hva slags garderobe vi har, er det viktig for oss å kunne organisere og strukturere på vår egen måte. Ingen orker å stå i flere minutter foran skapet hver morgen uten å finne det de leter etter. Vi vil vite hvor alt ligger, så vi finner det med én gang. Nettopp derfor finnes det garderobestammer med ulike garderobeløsninger for fleksibel oppbevaring. Funksjon er det viktigste og kommer først. For at det skal bli fleksibelt, vil vi kunne skreddersy garderoben slik at den er tilpasset etter våre behov og vår livssituasjon.

Det må være rom for alt, men samtidig ikke plass i overflod. Garderober må ikke ta for mye plass, akkurat som sengen eller sofaen heller ikke må ta for mye plass. Hvis du velger en altfor stor garderobestamme med mange oppbevaringsmuligheter i et lite rom, strekker gulvflaten trolig ikke til.

Åpen garderobe, plassbygd garderobe eller frittstående garderobe

I rom med liten gulvflate er en åpen garderobe å foretrekke. Dette er vanlig innenfor compact living og handler om å vise fram klærne og gjøre dem til en del av innredningen på en naturlig måte. Klærne skal gli inn i interiøret og blir samtidig veldig lett tilgjengelige. Åpen oppbevaring tar minimalt med plass og gjør dessuten at hele rommet føles både større og luftigere.

Frittstående garderober kan du enkelt passe inn med annen innredning i rommet. Du kan flytte dem rundt litt som du vil, til forskjell fra plassbygde garderober, som står fast på ett og samme sted. Der må du isteden tilpasse innredningen etter materialene i garderoben for å få en pen helhet. To fordeler med plassbygde garderober er at du får alt akkurat slik du vil ha det fra starten av, og at du ikke trenger å lete etter vinkler eller plass til garderoben, siden dette alt er gjort. Frittstående garderober gir deg imidlertid muligheten til å ta bort eller legge til oppbevaringsplass avhengig av behov og livssituasjon.

Velg riktig stamme og dør!

Begynn med å velge ut riktig garderobestamme-modell før du bestemmer deg for hva slags garderobeinnredning du trenger. Det er også viktig at målene stemmer, slik at du får flere oppbevaringsmuligheter, og slik at du vet hvordan du skal innrede med eksempelvis trådkurver, trådhyller, klesstenger, kleshengere, kleskroker, veggskinner eller bærelister.

En vanlig og ganske enkel garderobe kan du enkelt piffe opp med pene garderobedører eller skyvedører. Kanskje du til og med finner garderobedører som går i de samme materialene som resten av innredningen i rommet. Har du liten gulvflate og plass i rommet, bør du fortrinnsvis velge skyvedører. De krever ingen ekstra plass foran garderoben.

Garderobedører som kan åpnes, krever mer plass foran garderoben. Fordelen med garderobedører er at du raskt får et overblikk og kan åpne begge dørene samtidig. Det er viktig at dørene kan åpnes helt uten å slå inn i noe.

    Akkurat nå leser andre ...