Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hold styr på belysningen med smarttelefonen

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Ikea har lansert en rekke belysningsprodukter, som du blant annet kan styre med en smarttelefon. “Trådfri” er smart lys til lavpris. Vi tester startpakken.

Smarte pærer med begrensninger

Om produktet:

Pærer: 2 x E27 LED

Fjernstyring: 1 stk.

Gateway: 1 stk. med kabler

Strømforbruk: 0,5 W (standby)

Lys du kan styre trådløst, er en av de enkleste måtene å gjøre hjemmet smartere på. Ikea har lansert konseptet Trådfri. Vi har testet et startsett med to pærer, en fjernstyring og en såkalt gateway, som forbinder systemet med hjemmenettverket ditt.

Til tross for en litt forvirrende veiledning, tar det ikke lang tid å koble enhetene på nettverket ved hjelp av Trådfri-appen (gratis).

Deretter kan du slå av og på lyset, endre nyanse og skru opp og ned lysstyrken med appen eller fjernstyringen, som fungerer godt. Lyset kan justeres i styrke og tone, men det er begrenset til hvite og gule nyanser. I tillegg til flere farger, savner vi muligheten til å kunne dempe lyset til en enda lavere styrke.

Trådfri-appen er oversiktlig og enkel å bruke. Det teller på plussiden at du kan opprette tidsplaner for når lyset tennes og slukkes, og at lysstyrken kan justeres til å stige gradvis.

Trådfri har dog sine begrensninger. Du kan for eksempel ikke slå av og på lyset når mobilen ikke er på nettverket. Du kan heller ikke utnytte mobilens GPS, slik at lyset automatisk tennes når du parkerer i innkjørselen.

Det endrer likevel ikke ved at systemet er en enkel og billig vei til smart belysning i hjemmet.

Ikea Trådfri er blitt oppdatert siden testen vår, slik at du også kan styre lyset med stemmekommandoer via Google Assistant eller Apple Homekit.

DETALJER
SMART SENSOR For 295 kroner kan du kjøpe et Trådfrisett med pære og bevegelsessensor, som automatisk kan slå på lyset når du går inn i et rom.
PÅ INTERNETT Gateway-boksen forbinder Trådfripærene til internett. Den skal bare kobles med en nettverkskabel til ruteren din.
Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Anmeldelse: Hold styr på belysningen med smarttelefonen
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake