Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hems uten golvstøtte

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

De fleste hemser har golvstøtte. Det trenger ikke denne. Den spesielle konstruksjonen gjør at man slipper de irriterende støttene.

72642_NO_D_14_1999_1_1.jpg

Her henger 4 nesten usynlige kvadratmeter. Dermed er det lille barnerommet utvidet lille barnerommet utvidet med 30 prosent. Hemsen er slik konstruert at den ikke trenger noen støtte ned til golvet. Konstruksjonen er enkel og holdbar. Her spenner hemsen over 3 meter, men kan gå opp til 4 meter uten fare for sammenbrudd. At hemsen ikke trenger noen støtte, skyldes først og fremst bordene på 21 x 145 mm.

De er i dette tilfellet skrudd fast på de tre dobbeltlags gipsveggene med Fischer kipplugger KD8 (6 på hvert endestykke og 8 på bordet mot langveggen). Det fjerde bordet, ut mot rommet, kan enten monteres med skruer eller med 4 x 4 cm BMF vinkelbeslag. Hvor høyt oppe bordene skal monteres, er selvsagt avhengig av takhøyden i rommet. Husk vaterpass. Når ramma er satt opp, kan lektene monteres som vist på tegningen. Monter lektene slik at det er plass for den bunnkledningen du ønsker. I det tilfellet vi viser, er det brukt samme typen panelbord som dem som er brukt i taket. Skru på lektene med 3,5 x 45 mm skruer, en per 20 cm.

Sett deretter på de tverrgående lektene med 4 x 4 cm BMF-vinkelbeslag. Bor 8-10 ventilasjonshull i sponplata og legg den på plass. Er hemsen lengre enn 244 cm, som i dette tilfellet, må du sage til et stykke sponplate og sette den fast. Madrassen, i dette tilfellet en 120 x 180 x 25 cm rammemadrass, kan da legges opp.

En fjærmadrass eller en skumplastmadrass kan også brukes. Det vertikalstilte glattkantbordet, som med fordel kunne skiftes ut med en rundstokk, er ikke bærende, men godt å holde seg fast i.

Derfor holder det!

Det er de brede glattkantbordene som gjør denne hemsen trygg. Den store bordflata mot veggen og det spennet de 4 bordene sitter i, gjør det overflødig med noen form for støtte mot golvet. Hemsen er testet av 4 voksne menn med en samlet vekt på 320 kilo.

Madrassen er 1,2 m bred. Det gir litt klaring på begge sider.

Dette trenger du

Glattkantbord 21 x 145 mm:
• 2 stk. à 300 cm
• 2 stk. à 123,8 cm

Glattkantlekter 36 x 73 mm:
• 5 stk. à 116 cm
• 2 stk. à 295,8 cm

Sponplate 22 mm:
• 1 stk. à 122 x 244 cm
• 1 stk. à 51,5 cm ( få den ev. sagd til der du handler)
• 14 stk. Fischer kipplugger KD8
• 3,5 x 45 mm skruer
• 4 x 4 cm BMF vinkelbeslag

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake