Stolfletting – gjør det selv

Hvis du har gamle, slitte stoler med flettede seter, trenger du ikke å skifte dem ut om de blir ødelagte. Fletting av stolseter er nemlig ikke noen komplisert oppgave. Når du har fått inn teknikken, kan du selv gi stolen et nytt liv.

Flett stolseter i mønstre

Hvis det likevel er på tide å flette stolsetet på nytt, kan det kanskje friste å velge et annet mønster til setet. Det klassiske rutete mønsteret med 15 surringer er populært, men kuvertmønsteret kan også gi gode resultater. Fletting av stolseter krever verken mye kunnskap eller avansert verktøy. Faktisk er en saks, en tommestokk og en blyant alt du trenger.

Fletting av stolseter med garn

Til fletting av stolseter er det flere materialer å velge blant. Regn med at det skal brukes rundt 130-140 meter, men sørg for at du har rikelig av materialet du bruker. Hvis du gjør feil når du fletter, kan du bare pille av materialet igjen og flette forfra. Papirgarn, sjøgress og tynne rep er alle velegnet til fletting av stolseter.

Begynn i et hjørne

Ved fletting av stolseter hvor du vil flette i ruter, skal du lage fletten i like lengder. Når du begynner å lage mønsteret, må du holde flettematerialet fast på sargen. Her kan du bruke en stor klemme til å holde fast snoren. Når du har laget et felt hvor du for eksempel kjører snoren 15 ganger rundt stolens ramme, snurrer du snoren et par ganger rundt sargen, slik at du får et mellomrom til neste felt. Slik fortsetter du fra begge sider, helt til stolsetet er dekket av flettverk.

Flett stolseter på en dag – last ned veiledningen og se hvordan

Fletting av stolseter er altså ikke noen komplisert gjør det selv-oppgave, og den store fordelen er at du bare kan begynne forfra hvis du gjør en feil. Hvis du laster ned veiledningen kan du se hvordan Gjør Det Selvs dyktige eksperter gir gamle stoler nytt liv ved å flette nye stolseter. God fornøyelse!