Hyllen er bygget inn mot baksiden av kjøkkenskapene.

Hyllen er bygget inn mot baksiden av kjøkkenskapene.

Naturlig, bakteriehemmende og støydempende, er noen av de positive egenskapene som gjør linoleum til et helt opplagt valg å ha i kjøkkenet. Linoleum er selvhelende, slik at småriper repareres av seg selv. Det er med andre ord helt perfekt til et kjøkken.

Fra halvvegg til åpen løsning

I dette kjøkkenet skal vi bruke linoleum til å kle en hylle. Hyllen skal stå inntil baksiden av den rekken kjøkkenskap som kjøkkenbenken hviler på. Opprinnelig var det en klassisk halvvegg fra husets fødsel på 80- eller 90-tallet der. Nå går vi etter et mer tidsriktig og åpent utseende.

Fra finér til luksus

Vi bygger hyllen i kryssfinér. Det er enkelt, det er forholdsvis billig, og det er lett å jobbe med. Men finérplater er ikke verdens vakreste materiale, så i tillegg til linoleum på flatene, kler vi alle synlige kanter med eikelister. I sum gir det hyllen et ekslusivt utseende.

Last ned byggeveiledningen

Utfordringen i dette prosjektet ligger i oppmålingen og håndteringen av store stykker linoleum. I byggeveiledningen viser vi, trinn for trinn, hvordan det gjøres. Vi viser også hvordan du:

  • Limer forkanter i eik på alle platekantene
  • Bygger sokkelen og kler topplaten
  • Bygger gavl, bunn og bakkledning
  • Finpusser og setter sammen reolen