Vi har fått bordet akkurat som vi vil ha det, uten selv å holde et sveiseapparat. Det eneste vi hadde med til smeden, var en enkel skisse.

Vi har fått bordet akkurat som vi vil ha det, uten selv å holde et sveiseapparat. Det eneste vi hadde med til smeden, var en enkel skisse.

Dette bordet er et godt eksempel på hva du kan bruke en smed til. Vi ville lage et bord med metallunderstell, og det fikk vi helt uten å sveise. Det eneste vi måtte gjøre først, var å lage en enkel skisse, og gi smeden de riktige målene.

Dette gjør smeden:

25 x 25 mm firkantrør blir kuttet til og sveiset sammen. Firkantrør er så billig, at du kan lage selv ganske store bord eller reoler, uten at det blir særlig kostbart.

Når rørene er sveist sammen, blir de verste gradene og skarpe kanter slipt til med vinkelsliperen. Når du kommer hjem, er understellet bare å behandle med avfetting og etterfølgende maling.

Dette gjør du:

Først skal understellet avfettes. Det er en forutsetning for at det skal kunne males. Avfettingen gjøres med en tynner utendørs. Bruk hansker. Gjør du det innendørs, skal du bruke hansker og åndedrettsvern.

Så skal det males med en god metallmaling i den fargen du ønsker. Det skal tørke, og deretter er det tid for selve bordplaten. Den kan fint kjøpes på mål i et byggvarehus, som har mange plater i forskjellige tresorter. Denne platen er av eikestaver som er limt sammen. Bordplaten er skrudd fast gjennom understellet nedenfra.

Last ned hele artikkelen, og se flere prosjekter i metall.