Med et bord som bunn, kan pallen brukes til for eksempel jordbær.

Med et bord som bunn, kan pallen brukes til for eksempel jordbær.

1. Pallen ble til plantekasse

"Da jeg hadde en pall til overs, og et stort stykke nakent plankeverk som jeg ville bruke til noe fornuftig, fant jeg på å gjøre om pallen til en plantekasse.

INSPIRASJON: Bygg de flotteste plantekasser

Jeg har snudd pallen på høykant og brukt de tverrgående bordene som sider til avlange bed ved bare å sette på et bord som bunn nederst. Nå gror det jordbær i fin plukkehøyde i pallen. N.A."

Du kan lett lage et hyggelig sofaarrangement med et par paller og masser av puter.

2. Hyggelig sofahjørne av paller

"Jeg har bygget et sofahjørne av paller, som jeg har satt sammen og malt hvite. Jeg har brukt fire paller i alt, som er satt sammen to og to, slik at de kommer litt opp. Oppå begge settene har jeg montert en plate av kryssfinér. Den er skåret til så den passer til pallen.

GALLERI: Fantastiske prosjekt med paller

Platene gjør at putene som skal ligge oppå blir mer behagelige å sitte på, fordi avstanden mellom bordene på pallene ikke kan merkes når de ligger på en plate. Putene er laget av skumgummi. Den er skåret til, slik at putene passer oppå pallene. Etterpå er skumgummiputene trukket med stoff.

Sofaene har ikke ryggstøtte. Det er bare brukt en masse puter. Det gjør det enkelt å skifte fargene i stuen ved å endre på stoff og puter. Sofaen kan også endres til én lang, fordi den er fleksibel med to moduler. D.D."

Oppå pallene er det montert plater av kryssfinér, slik at putene har et ordentlig underlag.

3. Enkelt stativ til veden

"Jeg hadde behov for en tørr oppbevaringsplass til vinterveden. Resultatet ble en pall, som jeg har laget sider og overdekning på.

BYGG SELV: Smart løsning til tørr ved.

Tre av sidene er lukket med bord med litt avstand mellom, slik at det kan komme luft til veden. På forsiden er det bare bord i bunnen. Det gir enkel tilgang til veden. K.S."

Taket består av et par biter plastbølgeplate.

VIKTIG: Pass på farlige kjemikalier i pallene!

Bruk altid EUR-paller eller DS-paller til byggeprosjektene. Det er særlig viktig hvis du lager møbler til innendørs bruk, eller til plantekasser hvor det skal vokse spiselige vekster.

LES OGSÅ: Fyrer du miljøvennlig?

EUR-paller og DS-paller blir nemlig varmebehandlet mot insekter og sopp, mens andre typer paller kan være trykkimpregnert.

I noen land behandles paller også med giftgassen metylbromid. Den er helsefarlig – og forbudt i Norge.

Har du også en god idé til et prosjekt av paller, så del det gjerne med oss i Forum.