Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Multiplater er enkelt å bygge med, og elementene tåler både fukt og varme.

Multiplater er enkelt å bygge med, og elementene tåler både fukt og varme.

De er ikke nye, men de er fremdeles smarte. Multiplatene er laget av porebetong, men kalles ofte siporex, siden dette var produktnavnet på de første platene som ble introdusert for det norske markedet.

Platene er supersterke, og likevel enkle å tilpasse med en gammel håndsag eller en spesiell sag for porebetong. Platene tåler både vann og varme, og du kan derfor bruke dem både på badet og som her, direkte rundt en ovn. Det eneste svake ved dem er kantene, som bør beskyttes med stålprofiler som igjen kan sparkles og males.

Den nye vedreolen er bygd av flere plater, men skjøtene er usynlige.

Redaksjonen anbefaler: Er veden din tørr nok?

Veden din bør ha en fuktighet på under 18% før du fyrer med den. Ellers vil du ikke oppnå en optimal forbrenning. Dessuten vil den våte veden i peisen utvikle seg til mer røyk, som kan sette seg i skorsteinen som løpesot - og i verste fall forårsake en skorsteinsbrann.

Derfor anbefaler vi at du alltid sjekker om veden din er tørr nok før du fyrer med den. Den sikreste metoden er å bruke en fuktmåler.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fuktmåler for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Her kan du også se en video av 6i1 multidetektorens seks forskjellige funksjoner.