Du tror kanskje at det er vanskelig å bygge dine egne møbler, men med det rette verktøyet og grundig forberedelse, er det faktisk ikke så vanskelig. Her gir Gjør Det Selv deg en veiledning til hvordan du kan bygge din egen seng, og vi har valgt en modell med masse plass til oppbevaring under sengen.

Glem rullekassene

Det er langt fra alle soverom som har plass til en dobbeltseng, nattbord, garderobeskap og så videre. Derfor er det smart å utnytte den plassen som er under sengen til oppbevaring – men glem alt om stygge rullekasser. Bygg din egen sengeramme og få en elegant “look” med fokus på det praktiske.

Vi bygger en stor skuff under sengen du kan trekke ut og rulle på plass igjen. Det er en smart løsning, som gir masse plass i den dype skuffen, og som samtidig er helt skjult under sengen. Vi lager dessuten skap på begge sider av sengen, som dekkes av skyvedører. Det er smart, for på den måten sparer du mer plass og kan spare deg for nattbordet.

LES OGSÅ: Bygg en skapseng og få mer gulvplass

Velg de rette materialene

Vi bygger sengen vår av MDF-plater som er lette å jobbe med og enkle å male. Når du bygger din egen seng, kan du også velge å bruke trelim. Vår seng er bygd opp som en dobbeltseng, men er laget slik at den kan “dyttes” sammen til en enkeltseng.

På gjoerdetselv.com kan du finne mange forskjellige løsninger til senger med oppbevaring. Du kan blant annet finne en guide til en seng som kan klappes sammen og brukes som et bord. Du kan finne et eksempel på en flott dobbeltseng som er laget av gamle dører, og du kan finne barnesenger med plass til masse leketøy.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Bygg en veggseng

På høyre side kan du laste ned linken til dobbeltsengen med skuffer og skap til oppbevaring, og som kan klappes sammen til en enkeltseng.