Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Trenger du mer plass, er dettemøbelet kanskje det riktige: Til daglig er det et sofabord, men når du har bruk for en ekstra sengeplass, svinger du opp den ene halvdelen av bordet og har straks etter ei oppredd seng.

Sengetøyet ligger inne i bordet, og har du lagt et strekklaken på madrassen, skal du stort sett bare glatte lakenet og riste puta og dyna før du kan gå til køys. Og senga kan også være mer enn ei ekstra seng til overnattingsgjester. Den kan være din egen seng i en liten leilighet, og den kan være ei barneseng i et barnerom med liten plass, for senga er stabil og så komfortabel som madrassen du kjøper.

LES OGSÅ: Bygg en skapseng og få mer gulvplass

Du kan lage senga i to halvdeler, men vi foreslår at du gjør det på den enkle måten: Lager senga i ett stykke og sager den midt over etterpå. Da kan du være sikker på at de to halvdelene passer sammen, og det må de dersom bordet skal se skikkelig ut.

De to halvdelene knyttes sammen med kraftige hengsler. Det er også viktig at det er noe solid å skru hengslene fast i. Derfor lager vi sidene av 40 mm tykt limtre (eller to hobbyplater limt sammen).

Høyden på sidene er tilpasset tykkelsen på madrassen vår slik at det er 10 cm luft mellom de to halvdelene av madrassen når senga slås sammen. Det gir plass til dyne og hodepute – ulempen er høye kanter slik at du ikke kan sitte behagelig med beina ut over siden.

Det er viktig å kjøpe hjulene før du lager senga slik at du kjenner den nøyaktige høyden. Det stykket fotenden stikker opp når møbelet er bord, skal tilsvare hjulene, ellers «knekker» senga på midten.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Bygg en veggseng