Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
SOLID SOKKEL: Sokkelen er på plass, og den er bygget slik at det kan trekkes ledninger og føres fleksible vannrør gjennom den.

SOLID SOKKEL: Sokkelen er på plass, og den er bygget slik at det kan trekkes ledninger og føres fleksible vannrør gjennom den.

TRE METODER NÅR DU SKAL BYGGE EN SOKKEL
1. Du kan måle opp og sage av et stykke på sokkelen i den siden den er for høy. Da står alle sokkelsidene direkte på gulvet.
2. Du kan klosse opp sokkelen ved å bruke kiler eller klosser. Når sokkelen er i vater, settes klossene fast (se tips). På fronten kan oppklossingene skjules med en list eller et dekkbord (juksesokkel).
3. Må sokkelen klosses opp mye, kan ikke sprekken dekkes av en list. Da må du skjære til et nytt sokkelbord som følger gulvet, og skru det fast til sokkelen.

SMART TIPS: Lag plass til sokkelskuffer

Før du bygger sokkelen, bør du vurdere om du har bruk for skuffer i den. Skuffer er smart, men de gjør det også litt vanskeligere å lage sokkelen.

En sokkel med sokkelskuffer bygges på samme måte som sokler uten. Men sokkelen skal settes sammen med skuffene før du setter den i vater. Og det blir flere sokkelstykker du må få i vater.

LES OGSÅ: Perfekt sokkel til det nye kjøkkenet

LAST NED HELE ARTIKKELEN og få en trinn for trinn-guide til hvordan du bygger en solid sokkel.