Nå holder knaggen

Knaggen var ikke solid nok, og falt ned – med en god porsjon av murveggen. Vi viser hvordan du reparerer skaden, og setter opp en knagg så den ikke faller ned.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 time
Pris
100 kroner

Intro

Knaggen tålte ikke å bære en tung frakk, så den falt ned og etterlot et hull i veggen.

Vi blander en god betongmørtel og pusser opp veggen rundt den nye, lengre pluggen, som er satt inn til knaggen.

Tidsforbruk

En liten time

Pris

Cirka 100 kroner

Vanskelighetsgrad

Det er lett å sette opp en knagg så den blir hengende på en pusset vegg.

Veiledning

1

Fjern løs maling og all løs puss. Underlaget skal være helt fast. Malingen skjæres bort med en hobbykniv. Til slutt støvsuges området, slik at du er sikker på at alle løse deler er borte, og den nye pussen kan hefte skikkelig.

2

Bor et større og dypere hull til en større plugg, slik at den kan få ordentlig fatt - den skal helt inn og ha tak i en murstein. Her er pluggen 70 mm, den gamle var kun 50 mm, så det må bores dypere. Vi borer med et 6 mm murbor.

3

Pluggen settes i veggen, og området pensles med vann. Det er viktig at muren er litt fuktig. Det sikrer at den nye pussen kommer til å sitte godt fast. Pluggen skal plasseres slik at den flukter med den malte veggflaten.

4

Bland litt betongmørtel, og fyll den i hullet med en murskje. Du kan bruke ferdigblandet mørtel, som bare skal tilsettes vann. Du kan evt. også bruke litt flislim. Trykk det godt inn i hullet rundt pluggen. Pass på at det ikke kommer mørtel i pluggen.

5

Rengjør rundt reparasjonen før mørtelen tørker. Du kan bruke en pensel. Det kan ikke unngås at det blir litt søl på veggen, så det må fjernes for at du skal få et pent resultat.

6

Sparkle området med litt sandsparkel, slik at reparasjonen blir like glatt som resten av veggen. Når det er tørt, maler du området, og når malingen er tørr, kan du montere knaggen igjen.

    Akkurat nå leser andre ...