1. SMART ENTRÉ med skyvedører

"Vi har aldri vært helt tilfreds med entreen vår: Dårlig plassutnyttelse i skapene, med en parade av sko i hele rommet, som gjorde det vanskelig å gjøre rent. Derfor har vi laget en skapvegg, som utnytter plassen både på innsiden og yttersiden av skyvedørene. I tillegg i et i lekkert design.

SE OGSÅ: Få mer plass med et skyvedørskap.

Jeg har laget skapkroppen av MDF-plater, slik at plassen kan utnyttes fra gulv til tak. Det er plass til sko og frakker. Det er også en fryser bak en av dørene, med god ventilasjon rundt den.

Dørene er MDF-plater, forsterket med aluminiumslister og montert i skinner i taket. De dekker hele fronten, og er kledd med stoff i to forskjellige farger/mønstre. Det kan enkelt skiftes, hvis vi blir lei av det. På dørfrontene er det knagger og hyller til de skoene og jakkene vi bruker mest. C.F."

Skap med skyvedører i entre

Bak en flott endevegg i entreen skjuler det seg fire høyskap med mye lagringsplass.

Skap med skyvedører i entre

Bak skyvedørene skjuler det seg fire skap fra gulv til tak. Det gir mye god oppbevaringsplass, blant annet til sko.

Skap med skyvedører i entre

Nederst på skyvedørene er det montert hyller til de mest brukte skoene.

2. Smart speil med nøkkelskap

"Da vi kjøpte et stort, nytt speil til entreen, var det ikke bakkledning på det, så den måtte jeg lage selv. Det ga meg en idé.

SE OGSÅ: 20 ideer til en smal entré.

Jeg hadde noen lister som jeg satte fast med vinkelbeslag bak på speilet, slik at de kunne brukes til hyller og knagger. I noen av listene skrudde jeg fast kroker, så det kunne henges nøkler på dem. Andre lister fikk en bunn, slik at de ble en hylle.

Speilet ble montert på hengsler i den ene siden. Dermed kan det åpnes og lukkes. I motsatt side låses det med en plate på speilet og en magnet på veggen.D.B."

Skap til nøkler bak speilet

Speilet kan “åpnes” ved å trekke i den ene siden. På baksiden sitter det en plate, som holder speilet fast til en magnet på veggen.

3. Flott kontor i kjedelig kjeller

"Vi hadde et rom vi ville utnytte til kontor i kjelleren. Det var en masse rør der. De gjorde det vanskelig å innrede rommet, samtidig som det så stygt ut. Men jeg fikk ideen om å bygge et skrivebord som kunne skjule rørene.

Jeg har satt opp en benkeplate rett over rørene, ved hjelp av hylleknekter. Platen er ikke satt fast, men bare lagt oppå hylleknektene, slik at den kan løftes av hvis jeg skal ha tilgang til rørene.

SE OGSÅ: Skjul de stygge rørene i et flott skap

Jeg har satt opp en gipsplate på skrå foran rørene, slik at de ikke synes. Ved siden av rørene har jeg bygget et skap av MDF-plater, som skjuler alle installasjonene.

Skapet har en stor frontdør, med enkel tilgang til kraner og rør i skapet. Under benkeplaten har jeg satt opp en radiator, som eneste varmekilde i rommet. Alt er malt hvitt – unntatt benkeplaten, som er svart.J.N."

Kontorskap skjuler rør

Det er ikke mulig å se at det i virkeligheten er masse rør i dette rommet.

Kontorskap skjuler rør

Installasjonsskapet består av et treskjelett, som kles med MDF-plater.

Kontorskap skjuler rør

Rørene under benkeplaten skjules av en gipsplate, som settes på skrå foran rørene. Benkeplaten hviler på hylleknekter.

Har du også et smart tips for å skjule ting, eller for å utnytte plassen bedre? Del det da gjerne med oss i Forum.