SMARTHJEM

Vil du ha et smarthjem? Se hvor lite som skal til.

Når du våkner om morgenen, kommer lyset på soverommet langsomt på, mens det strømmer musikk fra høyttalerne. Kaffen er klar når du kommer ut av dusjen, for maskinen startet da vekkeklokka ringte. Og når den siste i familien forlater huset, slås alt lyset (og kaffemaskinen) av. Ytterdøren låser seg selv.

Slik kan hverdagen med et smarthjem komme til å se ut. Og det kan skje ganske snart, for du skal verken trekke ledninger eller investere titusenvis av kroner for å komme så langt. Telefonen din inneholder allerede programmene som kan gjøre dette til virkelighet.

Les også: 4 enkle snarveier til et bedre wi-fi

I tillegg til en smarttelefon, skal du bruke ting som kan kobles til via det trådløse nettverket ditt. Det kan gjøres med mange lyspærer, høyttalere og et stigende antall elektriske produkter, fra kjøleskap til dørlåser. De kan styres hver for seg fra apper på telefonen, men hvis du forsikrer deg om at de kan snakke med systemet ditt (Apple, Google eller Amazon), kan du koble alt sammen og for eksempel sikre at persiennene rulles ned hvis solen skinner, eller at varmen slås på før du kommer hjem. Alt skjer uten at du skal røre en finger.

LES OGSÅ: Derfor er det smart med bevegelsessensor

Last ned artikkelen og gjør om hjemmet ditt til et smarthjem

I denne gjør det selv veiledningen kan du lese om hvordan du gjør hjemmet ditt til et smarthjem. Vi går gjennom 6 smarte løsninger som gjør hverdagen din litt enklere. Du kan blant annet lese hvordan du:

  • styrer musikken i hele huset på en og samme gang
  • bruker telefonen som nøkkel
  • varmer opp huset med en app