Lett
Vanskelig

Veien til et nytt kjøkken er ofte mye kortere enn du tror.

Dette kjøkkenet forvandler vi til et lyst, lekkert og tidsriktig sentrum i huset, for bare ca 28 000 kroner. I tillegg kommer nye hvitevarer – men prisen dekker til gjengjeld også de nye veggene og nytt gulv. Og forvandlingen skjer så fort at familien underveis klarer seg med et par elektriske kokeplater.

Både prisen og tempoet skyldes at vi gjenbruker mye av kjøkkenet. De fleste skapene og grunnplanet, selv de gamle flisveggene beholdes, vi fjerner bare litt maling.

God planlegging

Den andre delen av forklaringen er god planlegging. Vi har i god tid bestemt oss for den nye stilen og de nye materialene, vi har valgt farge til veggen, valgt nye gardiner og hvitevarer.

Og vi har alle de avgjørende tingene i hus, før vi går i gang. De nye, hvite dørene og skuffefrontene, nye benkeplater i massivt tre. Det lyse klikkgulvet. De nye harde hvitevarene med sine rustfrie fronter, sokkelstykkene med metallutseende.

Alt sto klart da vi begynte å pille de gamle dørene av skapene og skrape den blå fargen av flisene. Og vi har avtaler med elektriker og rørlegger, slik at ferien deres ikke setter arbeidet på vent.

Etter bare to uker sto det nye kjøkkenet ferdig. Velfungerende, lyst og lekkert som aldri før. Og perfekt i tidens ånd.