For å få litt luft til begge sider, vil han skjære en åpning i sokkelen, som er 45 cm bred. Med en bordvinkel strekes det vinkelrett opp på sokkelen, så det er en nøyaktig linje å skjære etter.

Det er et vanskelig sted å sage, men ikke hvis man har en såkalt multikutter, eller multimaster, som den også blir kalt. Denne lille maskinen er simpelthen genial når man skal sage ut under forhold som disse.

Den skjærer helt nøyaktig og er lett å styre, men husk å ta på hørselvern. Den bråker mye. Da håndverkeren kan se at det er spiker eller skruer mellom sokkelen og skapet, bytter han til et blad som også kan sage gjennom metall.

Bytte av blad går lynraskt, og det trengs ikke å bruke noe verktøy. Sagen kan komme helt opp mellom skapets underplate og sokkelen, og skjærer seg lett gjennom både tre og spiker.

LES OGSÅ: Perfekt sokkel til det nye kjøkkenet

Det utsagde sokkel-framstykket kan være litt vanskelig å få ut. Men det problemet kan fikses ved å plassere en skrue i midten – der hvor det likevel senere skal sitte et håndtak.Nå kan det utsagde sokkelstykket lett trekkes ut.

Det skal monteres to stoppeklosser, slik at den nye skuffen bare kan skyves inn så den flukter med sokkelen. De to klossene sages ut av et stykke finér, og limes fast bakpå sokkelkanten. Bruk et monteringslim, og klem klossene fast med et par skrutvinger.

Skuffen skal gå på hjul, som skal monteres på en bunnplate. Her bruker vi en bit benkeplate. Hjulene plasseres 5 cm fra sidekanten og et par centimeter fra for- og bakkant.Hjulene behøver ikke å være store, og det er viktig at de ikke er dreibare.

Når de bare kan kjøre fram og tilbake, vil det bli lite besvær med at skuffen støter på sokkelkanten når den skal ut og inn. Fremst på bunnplaten monterer håndverkeren et par vinkeljern, som skal holde skuffens forstykke på plass.

Under forstykket – som er det utsagde sokkelstykket – legger håndverkeren et par pappbiter, så forstykket blir løftet et par millimeter opp. Dermed unngår han at det berører gulvet når skuffen trekkes ut og inn.

Forstykket skal sitte midt på bunnplaten, og for at det ikke skal forskyve seg, festes det til vinkelen med en enkelt skrutvinge. Et par skruer i hver vinkel er nok til å holde forstykket på plass. Det må selvfølgelig også monteres en ”knott” på midten av skuffen.

Her brukes det hullet som ble lagd til å dra ut stykket med. Håndverkeren kontrollerer at den nye skuffen passer i sokkelen før han monterer trådkurven. Kurven kan festes med små kramper eller, som her, med en stiftepistol med noen lange stifter.

Skuffen er ferdig. Den går lett og elegant, og kan fint oppbevare de to store pannene som tar altfor stor plass i gryteskapet.Det tok håndverkeren tre kvarter å utvide kjøkkenet med litt ekstra plass.