Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Et overskap har den høyden det har. Og fordi de fleste fabrikkene som lager kjøkkeninnredninger har bestemt at overskap skal være 60 cm høye på tross av at det ofte er høyere til taket, har mange av oss en ubenyttet plass mellom skapene og taket – om vi da ikke bruker toppen av overskapene som ei uryddig hylle for større gjenstander – ofte fulle av støv og smuss.

Selv om kjøkkenleverandørene bruker dyktige interiørarkitekter, mangler det ofte gode standardløsninger. Du må gå i gang selv. Og ved hjelp av noen fjærbeslag kan du raskt og billig fortsette der kjøkkenleverandørene ga opp å utnytte den gode plassen over skapene. Fordi de nye, lave skapene bare hviler på de gamle overskapene, og dørene er hengslet på begge sider, er kravene til konstruksjonen minimale, lim og skruer er tilstrekkelig.

Og du trenger ikke å bestille dyre dører på spesialmål. De er akkurat som dørene på de andre skapene slik at det blir en helhet av kjøkkenet. På samme måte som frontene på skuffene i sokkelen, går de ekstra overskapene fint sammen med de gamle skapene bare de flukter med linjene i elementene og ikke bryter altfor mye med dem når det gjelder farge, kanter og overflate.