Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Hvis benkeplaten i kjøkkenet etter mange års bruk har begynt å ligne arbeidsbenken i verkstedet, eller bare er blitt umoderne, kan du med fordel bytte den ut med en ny.

Sammen med en ny vask og et nytt blandebatteri, vil det skape en stor forandring – det føles nesten som du har et nytt kjøkken. Jobben kan gjøres på et par dager etter at materialene er i hus. Du trenger heller ikke å være tømrer eller rørlegger for å gjøre jobben.

Kostnadene kan holdes lave. For kun 350 kroner kan du få en nesten to meter lang benkeplate. Vask og blandebatteri kan fås til omtrent samme priser.

Til dette kjøkkenet har vi brukt en laminatbenkeplate som var litt dyrere enn det billigste vi fant. Når vi i tillegg også brukte litt ekstra på en ny vask, ble prisen cirka 4500 kroner totalt.

Undersøk nøye hvilken benkeplate, vask og hvilket blandebatteri som vil passe best i kjøkkenet ditt. Du kommer til å bruke det hver dag, og skal se på det i mange år, så det skal passe med resten av kjøkkenet og rommet.

Last ned vårt store kjøkkenbilag og spar penger på ditt nye kjøkken

Denne artikkelen er en del av et større bilag. I vårt store 16 siders kjøkkenbilag, gir vi deg 24 prosjekter hvor alle frisker opp det gamle kjøkkenet ditt. Vi viser blant annet hvordan du selv skifter ut bordplaten, får det perfekte lyset, og skifter fronter på dører og skap. Deretter viser vi deg også mange små, enkle og billige forberedninger du raskt kan utføre.

Dette får du i vårt store kjøkkenbilag:

Vask, benk og armatur – slik skifter du
En splitter ny benkeplate er en forbedring som virkelig lyser opp i kjøkkenet. Og det trenger heller ikke å bli noe særlig dyrt. Vi viser hvordan du selv skifter ut benkeplaten. Deretter viser vi hvordan du monterer en ny vask. Sammen med benkeplaten vil det skape en stor forandring - nesten som om hele kjøkkenet har blitt skiftet ut. Vi tar utgangspunkt i en vask fra IKEA til rundt 1300 kroner, men det kan også gjøres mye billigere.

Nye kjøkkenfronter – med maling og nye grep
Om kjøkkenet ser gammeldags og trist ut, så vil det å shine opp kjøkkenmøblenes fronter gjøre en stor forskjell. Vi viser deg 9 forskjellige muligheter du har til å renovere skapfrontene - her er noe for enhver smak.

Perfekt lys i kjøkkenet – husets viktigste arbeidsplass
Med den riktige belysningen vil kjøkkenet bli både hyggeligere og enklere å jobbe i. Du får en utførlig plan for hvordan lamper og spotter skal plasseres, og hvilke pærer som gir det beste arbeidslyset.

12 quickfixes – raske ideer til at piffe opp kjøkkenet ditt
Utover å skifte ut kjøkkenbenk, -vask og -fronter, er det et hav av andre forbedringer du kan gjøre - store som små. Vi har samlet 12 opplagte kjøkkenforbedringer du kan kaste deg over. Fra montering av en ny sprutplate til en nyrenovert sokkel.