Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Usynlig lapp i kjøkkenbenken

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Stavlimte benkeplater av tre er enkle å reparere for små og store skavanker – og lar du reparasjonen følge skjøtene i platen, synes det ikke at det tidligere har gått både ett og to rør gjennom benkeplaten.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 time
Pris
0 kroner
Med et stemjern og et reparasjonsstykke, kan du tette hull i benkeplaten, slik at reparasjonen ikke synes. Du skal bare sørge for at de lange kantene følger skjøten mellom to staver.

Intro

Med et stemjern og et reparasjonsstykke, kan du tette hull i benkeplaten, slik at reparasjonen ikke synes. Du skal bare sørge for at de lange kantene følger skjøten mellom to staver.

Veiledning

Slik gjør du

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

1

En rektangulær fordypning stemmes ut i benkeplaten, slik at rørhullene blir helt omfattet. Langsiden følger stavene i benken. Er hullene bredere, lages to hull med forskjøvede ender, slik at stavmønsteret bevares.

2

Hullet stemmes ut så det er cirka 7 mm dypt. Pass på at treet ikke sprekker i kanten. Bunnen kan du stikke flat, dvs. skjære ren uten å bruke hammer.

TIPS: Lag først hullet 1 mm kortere i begge ender, og rett opp lengden til slutt.

3

Lappen skjæres ut av et trestykke som ligner mest mulig. Det beste er å finne en rest fra platen den gangen vasken ble skåret ut. Men fordi stavene varierer noe i farge, er litt forskjell ikke noe problem. Lag lappen en liten millimeter tykkere enn hullet.

4

Lappen limes fast med trelim. Fordi det er en benkeplate på kjøkkenet, er det best å velge en utgave til utebruk. Da kan den tåle litt vann uten problemer. Limet fordeles jevnt.

5

Lappen legges i og settes i press. Det er ikke alltid mulig å komme til for å presse lappen - som en snekker kaller en lus - fast med en limtvinge. I så fall må du improvisere. Her lager vi spenn opp mot taket med en pinne og to kiler.

6

Lappen slipes i plan med benken når limet er herdet. Vil du lage reparasjonen helt usynlig, sliper du hele platen med slipepapir korn 180, og gir den treolje. Oljen slipes inn i treet, og etter 20 minutter polerer du med en tørr klut.

Tidsforbruk

En liten time, pluss tid til å slipe og olje benken.

Pris

Gratis, hvis du ikke må kjøpe litt tre, lim eller olje.

Vanskelighetsgrad

Dette er en enkel oppgave.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake