Kjøkkeninnredning

Innredningen på kjøkkenet er viktig, da den skal være både praktisk og pen. Vi guider deg og gir deg veiledning og inspirasjon til hvordan du kan innrede kjøkkenet ditt.

Kjøkkeninnredning – tips og inspirasjon

Uansett om du skal bygge et helt nytt kjøkken eller bare skal i gang med en renovering, er det mange ting å ta stilling til, slik at innredningen i kjøkkenet blir helt optimal. Det er en god ide å få inspirasjon til kjøkkeninnredningen ved å for eksempel å besøke produsentenes utstillinger, der du kan se forskjellige typer kjøkken stilt ut. Du finner også mye tips og inspirasjon til kjøkkeninnredning på nettet. Det finnes blant annet tegneprogrammer hvor du selv kan leke med kjøkkeninnredningen.

LES MER: Gratis tegneprogram til kjøkkenet på nettbrettet

Innred kjøkkenet som et arbeidsrom

Kjøkkeninnredning handler ikke bare om å velge nye kjøkkenelementer, hvitevarer, benkeplater, armatur, gulv og belysning – ut fra hva du synes er pent. Det handler like mye om hva som er praktisk og funksjonelt, fordi kjøkkenet ikke bare er et viktig oppholdsrom, men også et rom der du jobber med mat.

Kjøkkeninnredning med de riktige materialene

Tenk også over hvilket materiale du velger å innrede kjøkkenet ditt med. Fliser på gulvet er enkelt å gjøre rent, men de kan virke harde og kalde å gå på, og mister du noe på gulvet vil de fort gå i stykker. Velger du for eksempel linoleum, vil du få et mykere materiale som er behagelig å gå på, og der ting du mister ikke går like fort i stykker.

Et praktisk materiale på kjøkkenveggene er fliser som enkelt kan rengjøres. Velger du kun å male veggene, må du huske på å velge en maling med høy glans slik at du kan gjøre rent med en fuktig klut.

Innredning av kjøkken med den riktige belysningen

I kjøkkeninnredningen er det også viktig å ta stilling til belysningen. Du må ha et godt arbeidslys over kjøkkenbenken, både der du står og kutter grønnskaer, og der det er vask og komfyr. Har du et kjøkken som inviterer til kommunikasjon, som også skal kunne være et koselig oppholdsrom, bør det være litt “hyggelys”. Lys som kan dempes er en god og fleksibel løsning til et moderne kjøkken – som typisk er et rom hvor det både jobbes og slappes av.