Nå sitter hengselet fast igjen

Når hengselet til skapdøren først har løsnet, er det håpløst bare å prøve å skru det fast igjen. Selv ikke med større eller lenger skruer holder det i det lange løp. Men hvis du bruker et lite triks med en såkalt lus, får du en reparasjon som holder.

Intro

Dørene til kjøkkenskapene lever noen ganger et litt utsatt liv – spesielt hvis det er små barn i husstanden, som fint kan finne på å bruke dørene som lekestativ. Det går bra i de aller fleste tilfeller, men det kan også resultere i at døren plutselig blir hengende litt med nebbet.

Og når hengselet først er løsnet, er det håpløst å prøve å bare skru det fast igjen. Selv ikke med større eller lenger skruer holder det i det lange løp, og det er også grenser for hvor lange skruer du kan bruke i de relativt tynne skapsidene. Derfor må du ty til en reparasjon med en såkalt lus.

PROBLEM:
Hengselet i kjøkkenskapet har revet seg løs, og det er ikke noe tre igjen å skru det fast i.

LØSNING:
Ved å lime fast et lite platestykke, en “lus”, får skruene friskt tre å bite i.

Tidsforbruk

Oppgaven klares på cirka en time, pluss tørketiden.

Pris

Du skal bare bruke et stykke kryssfinér og litt lim, så prisen er minimal.

Vanskelighetsgrad

Det krever litt påpasselighet når du arbeider med stemjernet.

Veiledning

01
Lusen er løsningen 5 Trinn

1

Sag til en liten bit kryssfinér, slik at det dekker “kraterne” i sponplaten. Platen skal ha en tykkelse som minst svarer til kraternes dybde. Merk opp med blyant, der platen skal sitte.

2

Bruk et skarpt stemjern når du skal ferne biter av sponplaten, slik at det blir plass til kryssfinérplaten. Stem ut først langs strekene, dernest en rekke vann rette “slag” med et par millimeters mellomrom - etterpå blir det enkelt å “stemme rent”.

3

Før du smører lim på kryssfinér-platen, er det en god idé å sjekke at tykkelsen på platen passer med det hullet du har stemt ut; dermed blir det mindre å slipe vekk når limet har tørket.

4

Bruk et par gode skrutvinger til å fiksere kryssfinérplaten mens limet tørker. Når limet har tørket, kan du slipe finérplaten med slipepapir korn 100, slik at den flukter med skapsiden.

5

Merk nøyaktig opp til hengslene, og mal eventuelt over reparasjonen før du monterer hengselet med nye skruer. Dermed kan du glede deg over at skapdøren henger pent igjen.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Kjøkkenskap