Nye grep på dører og skuffer

PRESISJON: Selve monteringen av grepene er enkelt. Arbeidet ligger i oppmålingen, og den skal være nøyaktig.

LES OGSÅ: Få oversikt over skaphengsler

Boremal til ikeas kjøkkenfronter

Handler det om montering av kjøkkenelementer fra Ikea, lønner det seg ikke å lage sin egen boremal til grep på dører og skuffefronter. For bare ni kroner kan du kjøpe en boremal som kan brukes til alle grep fra Ikea. Når du har funnet riktig plassering, kan hullene bores mens malen holdes på plass.

Redaksjonen anbefaler: Nye kjøkkenfronter: 9 enkle løsninger

Nye grep på dører og skuffer

Fleksibel mal til både vannrette og loddrette grep

Grepene på dører og skuffer skal sitte helt likt – akkurat midt på og like høyt, slik at de flukter vannrett og loddrett. Den beste måten å sikre det på, er ved å bore alle hullene gjennom en boremal.

Har du skapelementer i forskjellige bredder, kan du selvfølgelig lage en mal til hver skuffebredde og en til alle dørene. Men du kan faktisk lage en mal som du kan tilpasse underveis, og som derfor kan brukes til alle oppgaver.

Hvordan du lager den fleksible malen, viser vi nederst på siden. Her viser vi hvordan du bruker malen på en kjøkkeninnredning, der det er skapelementer med forskjellige bredder, samt skuffefronter både med og uten freste profiler.

Slik ser malen ut:

Nye grep på dører og skuffer

Få forklaringen på tallene nedenfor

1. Det er plass til flere høydemarkeringer, for eksempel hvis du har lave skuffer uten profiler og høye skuffer med profiler.

2. Markering som angir midten på skuffen. Her er det 30 cm inn, som passer til en 60 cm bred skuff.

3. Malen kan tilpasses skuffer/dører i flere bredder. Du begynner med den bredeste, og fjerner etterpå endestykket og kapper malen så den passer den smaleste.

4. Malen lages av et platestykke og to lister, som skal stikke ut på begge sider av platen. Dermed virker den på både høyre- og venstrehengte skapdører.