Nytt kjøkken

STORT TEMA: Få orden på ditt nye kjøkken i vårt 18 sider lange kjøkkentema. Du kan bl.a. lese om hvordan du innreder kjøkkenet optimalt og hvordan du får ekstra oppbevaringsplass.

Før du setter i gang med prosjekt “Nytt kjøkken”, skal du ha kontroll på en del ting. De viktigste er:

Hva vil du med kjøkkenet? Skal det inngå som en del av stua, slik at familien bruker det som samlingspunkt? Skal det brukes av flere samtidig? Og hvis dere lever av takeaway og ferdigretter – hvorfor investere i nytt kjøkken? Hvorfor ikke nøye seg med en mikrobølgeovn og et kjøleskap med ismaskin?

Skal hele familien delta? Er det kun én som lager mat, er det selvsagt den som kjøkkenet skal innredes etter. Men skal flere delta, skal det også tas hensyn til dem. Tenk over en arbeidsplass til barna, der de kan rekke opp. Noe å stå på er da et krav, hvis det ikke er plass til et lavere arbeidsbord.

Hvor mange penger har du til prosjektet? Kan du bruke de bestående strøm-, vann- og avløpsinstallasjonene? Beholder du hvitevarene? Legg et endelig budsjett når du vet hvordan kjøkkenet skal innredes – og legg på 15-20 % til uforutsette utgifter.

Last ned vårt 18 sider lange kjøkkentema og få orden på ditt nye kjøkken

I vårt store kjøkkentema viser vi hvordan du får mest mulig ut av ditt nye kjøkken. Du kan lese om:

 • Optimal innredning: De 5 kjøkkensonene
  Når du skal planlegge et nytt kjøkken, kan det være smart å dele det inn i soner. Det sikrer best mulig innredning. I tillegg får du tenkt inn alle detaljer, slik at det daglige kjøkkenarbeidet blir både enkelt og effektivt.

 • Smart klikksystem
  Et nytt kjøkkensystem lover at du bare kan klikke sammen delene til kjøkkenskapet sammen - og bygge det ti ganger raskere enn du pleier.

 • Masser av benkeplass
  Man kan aldri få for mye benkeplass i et kjøkken. Så her bygger vi et langt kjøkken hvor det er over fem meter benkeplate. Det krever presisjon i oppbyggingen av elementene som skal være helt rette. Det kommer de til å bli med hjelp av vår veiledning.

 • Helt rette overskap
  Når du skal henge opp overskap, mangler du en tredje hånd som kan holde på plass skapet mens du håndterer skrumaskinen og skruer. Den tredje hånden kan du selv lage. Vi viser deg hvordan.

 • Ekstra oppbevaring
  De fleste kan bruke mer plass i kjøkkenet. Her kan du se hvor det gjemmer seg skjulte og lite utnyttede kvadratmetere på kjøkkenet.