Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Få vannet av veien

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Renner regnvannet fra innkjørselen og inn i garasjen eller fra hellegangen og ned i grunnmuren, kan du løse problemet med ei renne som leder vannet til et avløp.

Intro

Når det regner på taket, bruker vi å føre vannet et sted det ikke kan gjøre skade. Riktignok er bakken i stand til å ta imot det vannet
himmelen velsigner oss med. Men når det kommer mye samtidig og alt samler seg på et mindre område, må vi hjelpe naturen med å ta vannet unna ved hjelp av takrenner, avløp og synkekummer. Men når det gjelder en stein- eller hellelagt innkjørsel, tenker vi ikke alltid over at vannet ikke bare samler seg i dammer, men kan trekke ned i grunnmuren, overvanne et blomsterbed eller kan få sanden under belegningen til å rase sammen. Løsningen kan være ei «takrenne» i bakkenivå, ei renne dekket av ei rist, som akkurat som takrenna fører vannet til et avløp. Og den er lett å legge selv hvor den skal bære tunge biler.

Veiledning

Renna monteres og legges ned i den fuktige betongen under ett.

Solid utgave til innkjørselen

Renna vi legger her, er fra ACO Drain og heter Hexaline. Den holder til bilene i innkjørselen. Inne i hagen der renna bare skal holde trillebår og trehjulssykkel, klarer du deg med ei billigere renne.

Ristene legges i korte seksjoner. Det er praktisk når du en gang imellom fjerner blad fra den ferdige renna.

Rista og renna som passer til vanlig belegningstein, kan bære biler på to tonn.

Renna av plast støpes fast mens tre rader med stein er fjernet. Renna leder vannet til naturlig terreng eller til avløpsledning for overflatevann.

Når det regner på taket, bruker vi å føre vannet et sted det ikke kan gjøre skade. Riktignok er bakken i stand til å ta imot det vannet himmelen velsigner oss med. Men når det kommer mye samtidig og alt samler seg på et mindre område, må vi hjelpe naturen med å ta vannet unna ved hjelp av takrenner, avløp og synkekummer. Men når det gjelder en stein- eller hellelagtinnkjørsel, tenker vi ikke alltid over at vannet ikke bare samler seg i dammer, men kan trekke ned i grunnmuren, overvanne et blomsterbed eller kan få sanden under belegningen til å rase sammen.

Løsningen kan være ei «takrenne» i bakkenivå, ei renne dekket av ei rist, som akkurat som takrenna fører vannet til et avløp. Og den er lett å legge selv hvor den skal bære tunge biler.

Slik drenerer du

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang til å lese dette avsnittet

Før du legger ei dreneringsrenne i innkjørselen - eller foran terrassen eller et annet sted - må du ha kontroll med hvor du fører vannet. Det naturlige er å føre det til en synkekum, et underjordisk reservoar som det kan sive ut fra alt etter hvor raskt bakken rundt kan suge det til seg. For å unngå at kummen fylles med sand og mudder, bør vannet først passere en kum med sandfang. Også slike kan du få kjøpt ferdige i flere varianter. Det er ingen krav om fallet på renna, og den må underordne seg overflata på belegningen. Men for å unngå stillestående vann og frostsprengning i bunnen av renna, er det naturlig å legge avløpet i den dypeste enden.

1

Sjekk fallet i innkjørselen. Renna må følge belegningen, og med et vater ser vi hvor det er best å plassere avløpet som skal lede vannet til synke kummen. Inn kjørselen her er så lang at vi både legger ei renne ved garasjen og ei på veien.

2

Renna skjøtes i riktig lengde, og endestykkene trykkes på. Bunnen er flere steder gjort klar til en flens slik at du bare slår ut ei rund skive med en hammer og trykker fast flensen som skal kobles til, på kragen rundt hullet.

3

Tre rekker med stein fjernes der renna skal ligge. Renna er like bred som vanlig belegningsstein, og trenger plass på begge sider. De første steinene løsner du for eksempel med en skrutrekker.

4

Begynn med å skrape av avrettingssanda, og legg den for seg selv. Den skal du bruke når du legger de to rekkene med stein rundt renna tilbake igjen. Grav deretter lenger ned til du er 12-13 cm under oversiden av belegningen.

5

Sett opp ei snor midt i renna til å styre etter. Det letteste er å surre den rundt en løs stein i hver ende. Er beleg-ningen så ujevnt at det ikke følger snora, er det også for ujevnt til renna og må rettes opp over et større område.

6

Bland betongen som renna skal legges i på ei treplate. Det er enkelt å kjøpe en blanding som bare skal tilsettes vann, men her blander vi en del sement med tre deler støpesand. Det skal bare i så mye vann at du kan trykke en fast ball av det.

7

Betongen fylles i renna - og rundt avløpsrøret du skal ha tuten til å passe ned i. Betongen glattes cirka 8 cm under overflata på belegningen - du skal kunne trykke renna litt ned i betongen.

8

Den sammenmonterte renna trykkes ned i betongen. Betongen bør være så fast at du må presse en del for å få trykt renna ned slik at rista ligger 3-5 mm under snora, og altså oveflata på belegning-en, slik at den ikke må bære bilene alene.

9

Avrettingssanda fylles rundt renna når betongen er hard, og rettes av slik at steinene kan stampes litt ned. Det gjør vi ved å spikre sammen to bordbiter slik at kanten på den ene stikker en stein tykkelse minus 3-4 mm ned fra kanten på den andre.

10

Steinene stampes i plan med resten, og rista legges ned. Du trenger ikke en platevibrator. Du kan stampe steinene på plass, f.eks. med en stolpe. Skal du tilpasse ristene, må du ta hensyn til noen små hakk som styrer sammenføyningen.

Materialer

Flere produsenter. Du kan kjøpe renna på spesialmål, men vanligvis vil det være et dyrt alternativ. Denne renna er fra ACO Drain (www.acodrain.no), og da renna skulle være fire meter, var det billigst å kjøpe to sett i standardlengder på tre meter. Det finnes andre leverandører på markedet.

Viktig

Sandfanget forlenger livet til synkekummen. Fører du vannet fra innkjørselen direkte til en synkekum, kan sand og slam snart tette den. I et sandfang faller partiklene til bunns, og du kan lett fj erne dem.

Rista sørger for at det ikke står vann i innkjørselen. Det gir ikke bare tørre sko - en tørr bunn under belegningen holder mye lenger enn en fuktig bunn.

Renna støpes fast

Dreneringsrenna trykkes 4-6 mm ned i et lag bløt betong. Når betongen er litt herdet, legges steinene rundt den i sand.

Materialer

Tidsforbruk

En god dag til selve renna - forbindelsen til avløp eventuelt med sandfang tar også fort en dag eller to - alt avhengig av de lokale forhold.

Pris

Ca. 250-300 kroner per meter for selve renna med rist.

Vanskelighetsgrad

Ingen vanskelige detaljer, men du må være nøyaktig.

Tegning

Rännan gjuts fast

Rännan HexaLine trycks ner 4–6 mm i lätt fuktig betong. När betongen har härdat lite läggs stenar runt den i sättgrus.

Logg inn kjøp tilgang

Tips & Triks

Magasinartikkel

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Byggeveiledning: Få vannet av veien
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake