Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Glassbyggerstein er kvadratiske “klosser” av glass, som stables oppå hverandre og limes sammen. Steinene fås i mange forskjellige farger, og glasset varierer fra klart til matt, med forskjellige grader av gjennomsiktighet. Felles for steinene er at de slipper inn mye lys. De brukes ofte til dusjvegger i baderom, men de gjennomsiktige kvadratene kan brukes overalt der du vil stenge av, men fortsatt ønsker å bevare lyset. De forskjellige overflatene gjør det mulig å bestemme hvor tydelig du kan se gjennom steinene.

Glassbyggerstein er enkle å arbeide med. De limes sammen med et mellomlegg av plastlister og et spesielt lim. Til slutt fuges mellomrommene mellom steinene på samme måte som man fuger vanlige fliser.

Her skal glassbyggersteinene bygges inn i en eksisterende vegg for å slippe inn mer lys i et mørkt badeværelse. Det betyr at det skal lages et hull i veggen – i to vegger faktisk – da glassbyggersteinene skal plasseres i et hjørne. Men det er ikke noe problem å bygge glasstein i et hjørne, for det finnes spesielle hjørnesteiner.