Når fotlisten skal sitte tett mot veggen, når dørlistene skal møtes uten sprekker, når vaskelisten skal sitte tett mot benkeplaten; i mange tilfeller er det behov for hjelp, fordi verken husene våre eller byggematerialene er fullkomment rette og glatte.

Heldigvis er hjelpen nær – den presser du bare ut av en patron. Akrylfugemassen er nemlig både snekkerens og din redning når noe ikke sitter helt tett, og det gjør det bare sjelden. Hvis du føler at det er litt “juks” å fuge, så har du ikke sett profesjonelle håndverkere i aksjon.

For de aller fleste proffene, er akrylfugemassen også en kjærkommen venn, som gir resultatet en siste finish. Du kjøper akrylfugemasse i patroner, og presser den ut med en fugepistol. Alt avhengig av hvor stort hull du snitter i fugespissen på patronen, kan du selv justere hvor mye som kommer ut om gangen.

Prisen for den siste finishen trenger ikke å være høy, men pass deg for de aller billigste utgavene. Ofte vil resultatet fra dem bli en fuge som blir stygg å se på. Bruk en tikroning ekstra per patron. Da får du et kvalitetsprodukt, som er lett å jobbe med, som ikke krymper og som kan males over.