Gipsplater er et fantastisk materiale å jobbe med. For gipsplater er i en egen liga i forhold til klassiske materialer som tre, stål og murverk. Gipsplater skal bæres, deles, settes opp og jevnes ut på sitt eget vis, og gipsplater krever en helt egen verktøykasse med spesielt utstyr.

Men det aller meste av arbeidet med gipsplater er enkelt og lett tilgjengelig.

Bygg med gipsplater selv

Du kan for eksempel trygt gi deg i kast med selv å lage en skillevegg med et enkelt skjelett av tre eller stållekter, og skape helt glatte overflater med den mest vanlige gipsplaten, som består av en gipskjerne dekket av papir på begge sider.

Du kan også fint lage et nytt, glatt tak av spesielle gipsplater til tak, og det finnes spesielle gipsplater for våtrom, som gjør at du kan bruke gipsplater også når du skal lage et nytt bad.

Men som gjør det selv-er, får du først full glede av gipsplatenes mange fantastiske egenskaper når du har kontroll på alt det unike ved gipsplater.

Gipsplater med mange muligheter

På disse nettsidene og i bladet vårt, Gjør Det Selv, finner du mange prosjekt der du kan følge profesjonelle håndverkere som bygger med gipsplater, både ved etterisolering, ombygging og i tilbygg. Eller som lager helt nye, glatte himlinger av gipsplater, og i det hele tatt bruker gips på alle tenkelige måter.

Gipsplatetyper og egenskapene deres

Du lærer også å kjenne de forskjellige typene gipsplater du kan møte, fra den klassiske gipsplaten, som deles med to snitt fra en hobbykniv og et effektivt knekk, til de sterke fibergipsplatene og gipsplater for våtrom. Vi forteller deg også om alle de stålprofilene du kan bruke, for å få konstruksjonen med gipsplater ekstra sterk og robust.

Du møter spesielt verktøy, som gjør jobben med gipsplater enkel og nøyaktig. Ikke minst får du også kjennskap til de mange hundre tipsene og triksene som erfarne håndverkere bruker for å gjøre jobben med gipsplater rask og effektiv.

LES OGSÅ: Gipsheis til kun 250 kroner