Malesprøyte

Å male med sprøytepistol har tidligere betydd omstendelig tildekking og timelang rengjøring. Men den tiden er forbi, og nå kan du rolig trekke frem pistolen når du skal i gang med malerarbeidet.

Moderne sprøyter sprer ikke malingen ut i luften, men bruker det meste av luften til å samle malingen, slik at den kan styres og påføres akkurat der den gjør nytte.

Det betyr at tildekking er mindre viktig enn tidligere. Ute i hagen er det ofte mulig å male med sprøyten helt uten at du må dekke til.

Rengjøringen av pistolen er også blitt mye lettere. Den enkle konstruksjonen og moderne materialer gjør faktisk pistolen raskere å rengjøre enn en pensel.

Derfor finnes det ikke lenger noen gode argumenter for å velge vekk malersprøyten når du skal male utendørs!

Last ned artikkelen og bli mester i sprøytemaling

I artikkelen du kan laste ned her på siden, kan du lese mye mer om hvordan du sparer tid ved å bruke malesprøyta. Du kan blant annet lese:

  • hvor det er opplagt å bruke sprøytepistolen fremfor pensel og rull
  • om de grunnleggende prinsippene du skal kjenne til før du blir mester i å sprøytemale

OBS! Denne artikkelen er en del av et samlet tema om maling av treverk utendørs hvor vi har samlet alt du trenger å vite før du går i gang med malearbeidet. Du kan laste ned det samlede temaet her: Stort tema: Maling av utendørs treverk.