Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Slik bruker du silikonfugemasse

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Silikonfugemasse kleber på stort sett alle overflater. Den herdede silikon er seig, vanntett og svært elastisk. I tillegg er overflaten enkel å holde og vaske ren. Det gjør den opplagt å bruke på steder med direkte vannpåvirkning.

Silikon: Slik bruger du silikon fugemasse

FLOTT FUGE: Silikonens smidige og glatte vann- og smussavvisende overflate er uovertruffen.

HVA BRUKES SILIKONFUGEMASSE TIL?

SILIKON TIL VÅTROM

SILIKON TIL VÅTROM
Silikonfugen kan tåle konstant påvirkning av vann, og derfor er silikon fugemasse et perfekt valg til tetting av bevegelsesfuger på bad, i vaskerom og andre våte rom.

SILIKON TIL VASK OG BENKEPLATER

SILIKON TIL VASK OG BENKEPLATER
I kjøkken og vaskerom skal du ha vanntette fuger mellom benkeplate og vegg. Det er også en god idé å forsegle sagsnittet til vasken med silikon fugemasse.

SILIKON TIL TETTING UTENDØRS

SILIKON TIL TETTING UTENDØRS
Silikon fugemasse brukes til tetting av utendørs fuger, som skal tåle store bevegelser og direkte vann, gjerne rundt vinduer og dører.

HVORDAN BRUKES SILIKON FUGEMASSE?

Først og fremst skal du forsikre deg om at området du skal fuge er helt rent og fritt for fett. Aceton er fint til avfetting, men husk god utlufting. Når du er klar til å fuge, skjærer du spissen av fugepatronen med et skrått snitt, slik at åpningen passer til fugen – den skal kunne gape over hele fugen.

Slik brukes silikon fugemasse

Fyll fugen HELT opp med fugemasse. Det skal ikke være opphold i fugen, eller luftrom ut mot sidene, og kan du legge fugen i én jevn bevegelse er det best.

Slik brukes silikon fugemasse

Trykk silikon fugemassen godt inn, samtidig som den glattes pen. Med litt håndlag kan det gjøres flott med en fugepinne, men en fugebrikke er også helt greit å bruke. En finger dyppet i såpevann er den enkle og tradisjonelle metoden for glatting av fuger.

VIKTIG OM SILIKON

Ikke bruk silikonfjerner når du fjerner den gamle fugen. Den løser opp silikonen – også den nye. Sitter det igjen rester av den gamle fugen, og sitter de godt fast, så gjør det absolutt ingenting.

SPESIELT MED SILIKON

Silikonfuger kan ikke males. En av den herdede fugens store styrker, er at ingenting binder fast på den. Det gjelder dessverre også maling. Finner du ikke en farge som passer, kan du erstatte silikon med en overmalbar fugemasse – dog aldri i våtrom.

VARIANTER AV SILIKONFUGEMASSE

Silikon: Varianter av silikon fugemasse

SANITÆRSILIKON Denne typen kalles også ofte våtromssilikon, og brukes ved fuger som er meget utsatte for vann – i bad, på kjøkken og i vaskerom. Den inneholder midler som beskytter fugen mot mugg og sopp.

BYGGSILIKON Brukes både utendørs og innendørs til fuger som skal tåle store bevegelser (opptil 25 prosent). Den funker særlig til dører og vinduer, og som alternativ til byggfugemasser til utendørs tettingsoppgaver.

GLASSILIKON Fugemasse til liming og tetting av akvarier, glassbyggerstein, drivhus og til toppforsegling av vindusruter. Uegnet til bevegelsesfuger i våtrom på grunn av syreinnholdet.

FARGEVALG: SILIKON I FORSKJELLIGE NYANSER

Tidligere fantes det ikke mange farger å velge blant, men i dag har du et hav av muligheter. Stort sett alle fugemasseprodusenter har silikon fugemasse i mange forskjellige nyanser av hvit, beige og grå.

Noen produsenter har også et bredt utvalg av mange sprelske farger. Hos enkelte kan du få silikonfugemasse og sementbasert fugemasse i de samme fargene, slik at du kan få alt til å matche flott.

VERKTØY TIL FUGING

I prinsippet kan du klare deg med en hobbykniv til å skjære av patronspissen, en fugepistol til å fuge med og en finger til å glatte med. Med det kan du fint lage en tett fuge, men det er liten sannsynlighet for at den også blir pen. Pene fuger krever godt verktøy, og heldigvis trenger ikke godt fugeverktøy å være særlig dyrt.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om fugepistolen

VERKTØY TIL SILIKON

Silikon: Verktøy til silikon fugemasse

Spesialteip, for eksempel ”CornerTape”, hjelper deg å dekke til så fugen havner der den skal. Maskeringsteip er også fint.

Silikon: Verktøy til silikon fugemasse

Bruk glattevæske i stedet for såpe. Da kan du fylle på fugemasse etter at fugen er glattet. Ny masse festes ikke på såpe.

Silikon: Verktøy til silikon fugemasse

En fugepinne er fin til å trykke massen godt inn med. Fås i forskjellige bredder.

Silikon: Verktøy til silikon fugemasse

Fugebrikker av silikongummi gjør det enkelt å lage flotte, jevne fuger. De fås med forskjellige profiler.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake