Kiler er kjent for de fleste. For den eldre garde, kanskje aller mest som trekiler vi gjerne spikket oss selv. Men etter hvert har det kommet mange forskjellige utgaver i plast, som med godt monn erstatter de hjemmespikkede variantene. En av disse er den danske Knudsen Kilen, som våre naboer i sør har favnet til sitt bryst i flere tiår. Nå er den også få tak på i Norge, bl.a. gjennom firmaet Svemo, som er norsk agent.

Det er Knudsen Kilen vi bruker på disse sidene. Det er er helt sikkert brukt en masse kiler i huset ditt, selv om du ikke kan se det. Når det for eksempel handler om å rette opp tilfarerne på et gulv, eller å sørge for at vinduer og dører er riktig plassert, finnes det nemlig ikke en bedre makker enn en kile eller to.

Og nye plastkiler er enkle, men smart laget med mange skarpe tagger, som gjør at du kan få nøyaktige, sklisikre oppbygginger i flere høyder ved å sette to og to kiler sammen. Fordelene er innlysende: du får ingen problemer med tre som utvider seg med skiftende fuktighet, du får et godt feste når to kiler låser seg fast til hverandre og du får ingen problemer med verken råte, fukt eller sopp.

Som en bonus tåler plastkilene å bli spikret og skrudd, uten at de sprekker. Kilene på disse sidene er laget av polyetylen – en langtidsholdbar plast med en levetid på minst 100 år, som tåler både kulde, varme og høyt trykk.